2019-04-27 59 瀏覽
買完電話卡又到食飯既時間,去完外國返黎真係好掛住日本野,係黃金附近見到呢間一福,應該係新開既,見到幫襯既人都幾多,咁我都去幫襯下呢度有壽司,刺身丼,小食,烏冬,甜品!首先就叫左個一福刺身盛,有7款刺身,分別有三文魚,油甘魚,帆立貝,赤海老,拖羅,赤貝同海膽,$198黎講都算幾抵食,質數都唔錯,幾新鮮!跟住要特別一提嘅係壽司,餐廳用嘅係赤醋飯,唔係好多地方有得食!壽司我哋叫咗三文魚腩,墨魚,馬刀貝,海膽, 黃金蟹膏,帆立貝,幾好味,價錢合理!呢度嘅甜品都好吸引,本身想叫甜品拼盤,$99有五款唔同嘅甜品,可惜雪糕機壞咗,店員話會用芝士凍餅黎代替,但由於媽媽唔太鍾意食芝士,所以最後叫咗佢最鍾意食嘅厥餅,配埋紅豆蓉,煙煙韌韌好食,又唔會太甜!就算唔係食飯食甜品都可以!

呢度有壽司刺身丼,小食,烏冬,甜品

一福刺身盛

2019-04-27