餐廳: 初見
資訊:

2020-06-10 206 瀏覽
疫情稍為放緩,我同男朋友好似放監咁,搵到呢間平民美食, 一黎俾佢店裏面坐滿晒人吸引,二來覺得裝修好靚,一於入去試吓。入到去,因為店舖樓底好高,加上有一幅直身植物裝飾牆,我以為自己去咗Hotel ICON。真係一個好靚嘅打卡位!我同男朋友,叫咗一個季節海鮮鍋配龍蝦湯、火炙海膽帶子黑松露意大利飯、邪惡炸薯條,和炸香草北海道南瓜餅。其中一個主菜仲轉左餐,多咗一碟小刺身同麵豉湯。首先係,你冇諗過一個海鮮鍋都只係$88 ,仲要有齊海蝦、冰蝦肉、青口、蜆肉、帶子和三文魚柳。火鍋配料本身已經有蔬菜同鳴門卷,吸晒龍蝦湯嘅香味,好香!我男友就想佢再咸啲,就自己再加咗豉油,點知又好發揮到個海鮮鮮味,佢真係廚神!不過食開海鮮鮮味同清淡嘅朋友就直接食鋪頭嘅湯底調味就好了。然後喺個意大利飯真係好驚喜,好濃郁嘅黑松露味道,應該再加左芝士。海膽燒左之後多咗一份炙燒味道,反而令海膽冇咁膩口。我覺得呢個配搭好好,但食咗半個就已經覺得好飽。另外值得推介嘅係個南瓜餅,好滑同埋南瓜同香草嘅味好夾,炸得來又覺得係蔬菜所以冇咁邪惡。幾值得試!下次嚟一定要食佢個吉列牛!

炸香草北海道南瓜餅

下次嚟一定要食佢個吉列牛!
邪惡炸薯條
炸香草北海道南瓜餅