2022-03-18 155 瀏覽
大埔超級城長期排長龍既餐廳之一,係出面已經望到裝修好靚,所以就算要排隊都要試一下🤣🤣🤣🤣(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌗🌑鰻魚玉子蓋飯($98)睇相就知道非常足料,條鰻魚非常長🤣🤣🤣🤣玉子燒亦煮得好好味🤩淋上鰻魚汁非常之好送飯,好食😋😋日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98)蛋包飯係呢間野既招牌菜,佢會上到枱就幫你切開個蛋,介會好細心問你切之前要唔要影左相先🤣🤣然後一切開係澎湃既蛋漿,牛肉亦都燉係好淋,睇得又食得😎日式卡邦尼意粉($72)呢個係3個黎講比較普通既一個,因為屋企人鍾意食清淡啲,所以呢個就好岩佢🤣🤣 Lotus焦糖芝士脆餅(+$28)呢個真係好好食,焦糖同芝士既配搭可以話係perfect🥰🥰念念不忘,但係第二次再去食已經賣曬🥲🥲巴斯克芝士蛋糕(+$28)呢個芝士蛋糕比lotus個個就差少少,佢既芝士味唔夠濃,同埋食2啖都好快會覺得滯左,冇咁推薦😝😝價錢:🌕🌕🌕🌗🌑價錢同平時商場入面嘅日式西餐廳都差不多,份量都算大份,如果女仔黎講,一個人食一份都會覺得飽🤫交通:🌕🌕🌕🌗🌑位於大埔超級城商場入邊,如果搭火車的話可以係大埔墟站搭K12接駁巴士,或者搭去到大埔中心既巴士都好方便😎如果揸車的話

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

鰻魚玉子蓋飯($98)
鰻魚玉子蓋飯

日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98)
日式紅酒燉牛肉蛋包飯

日式卡邦尼意粉($72)
日式卡邦尼意粉

Lotus焦糖芝士脆餅(+$28)

巴斯克芝士蛋糕(+$28)

價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

交通:🌕🌕🌕🌗🌑
如果揸車的話,大埔超級城都有幾個停車場,多層停車場有購物泊車優惠,其他頭一個鐘頭免費,所以都非常方便😄不過要注意星期六日交通非常繁忙,難啲等到泊車位🤪🤪

環境:🌕🌕🌕🌕🌘
餐廳環境設計好靚,係古典嘅設計,喺餐廳正中間仲有一棵假嘅楓葉樹,都有好多人喺嗰度打卡㗎🥰🥰
座位黎講出邊嗰幾張枱就比較闊落,入邊嗰啲枱,枱同枱之間就會比較近,要睇下好唔好彩可以咁岩坐到出面個幾張枱🤣🤣

性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
食物質素都尚算唔錯,呢個價錢黎講份量算充足,餐廳環境設計特別打卡影相都一流,可以一試😝😝
鰻魚玉子蓋飯
日式紅酒燉牛肉蛋包飯