2023-09-17 250 瀏覽
今晚過左黎將軍澳呢邊探朋友,晚飯問佢食咩好,佢話梗係落樓下食616打番個邊爐先,真係好羨慕佢屋企樓下就有好野食,行都唔洗行,如果係我應該個個禮拜都會食😂叫左我最中意既牛雜湯底,呢個湯底既料真係誇張地多,食到尾都未食得哂,仲要好食又入味,一定首選揀呢個湯底。食616最開心既地方就係可以叫到成枱都係野食,可以試好多款唔同既牛,價錢仲要勁抵。最中意一定係信州和牛赤身,因為入口即溶又有牛味既感覺實在太好,真係必叫。花雕醉牛又係另一個必叫選擇,加左花雕味既牛肉真係出色,就算淥熟左都仲keep到個酒味。滑尾龍加左蛋撈埋一齊食口感就更加滑更有蛋味。牛朴肉都係一個唔錯既選擇,牛味重份量都多。麻辣牛肉餃既辣味又幾正幾惹味。手打牛筋丸彈牙肉又夠厚實。最後梗係要加埋個烏冬吸哂d精華就完美喇。

滑尾龍加左蛋撈埋一齊食口感就更加滑更有蛋味。

牛朴肉都係一個唔錯既選擇,牛味重份量都多。

麻辣牛肉餃既辣味又幾正幾惹味。

手打牛筋丸彈牙肉又夠厚實。

最後梗係要加埋個烏冬吸哂d精華就完美喇。