2022-08-28 24 瀏覽
適逢姐姐生日,唔知佢會唔會掛住家鄉菜,所以決定買啲印尼菜賀下佢搵到呢間新開嘅外賣印尼菜,專程去砲台山站附近叫咗幾款野食試試。唔太難搵,呢度上去就係,order定即刻有得拎,夠晒方便快捷簡單。疫情關係我都已經盡量減少外出堂食,有呢啲平台真係唔錯,唔使同咁多人接觸,安心啲。呢個薯餅因為顏色深,賣相雖然一般,但印尼風味十足,隔咗一段時間拎返屋企食都仲係好香脆可口,入面有啲洋蔥,幾啱食。唔少得要叫返個印尼炒飯!少辣,惹味隻蛋好大好靚仲有脆脆片,分開包裝。個飯仲有魚蛋、蝦仁,好足料。另一個飯係豬肉,白飯底,都係有大大片蕃茄、青瓜同煎蛋,都係好食嘅唔會太辣,飯量又唔會太多或太少。最緊要係姐姐同我哋都食得好開心呢餐絕對係香港人都啱食嘅印尼美食啊

唔少得要叫返個印尼炒飯!少辣,惹味

隻蛋好大好靚

仲有脆脆片,分開包裝。
個飯仲有魚蛋、蝦仁,好足料。

呢餐絕對係香港人都啱食嘅印尼美食啊