2020-06-11 2202 瀏覽
太耐沒有見的朋友,終於可以約到出來食飯了,我個朋友想係荃灣買GAME,所以順便係荃灣食,之後約左去荃灣食打邊爐。我地到了之後入場之前去選食咩餐同湯底先,牛有三種選擇ABC餐,我們選了B餐的安格斯牛,湯底都好多選擇,到最後選了鴛鴦湯底"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"。除了打邊爐的食材,其他會在出面的自助bar自取,例如飲品、蔬菜、熟食小食等,飲品都有好多種類,另有不小自家製茶類飲品。點餐是用先掃描QR Code就可點餐,十分方便"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"鯊魚骨湯同喇沙湯底覺有特色,湯底香濃。在攞飲品附近有熟食區,有麻辣鴨血&黃金炸魚皮,麻辣鴨血比想像中出色,質地帶點煙韌除了安格斯之外,仲有牛肉選擇,牛肉花紋不錯,肉質都幾符合要求,又不會切得太厚,煮完又夠淋。除了安格斯牛,仲有又大又厚的花膠、新鮮彈牙大蝦、竹笙等等必食,食完值回票價。蟹柳的味道同形狀同出面食有所不同,叫一個份糧好多。食完所有野,食返杯芒果味乳酪雪糕,表面再可加朱古力醬、紅豆蓉。

點餐是用先掃描QR Code就可點餐,十分方便

"沙參肉竹鯊魚骨湯"+"檳城喇沙湯"
鯊魚骨湯同喇沙湯底覺有特色,湯底香濃。

蟹柳的味道同形狀同出面食有所不同,叫一個份糧好多。

2020-06-03
  • 花膠