📍銅鑼灣𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢❝新開鐵板燒🔥性價比高! 9道席前板燒菜式✨和牛薄燒 · 甘鯛立鱗燒 超滿意!👍🏻❞係香港印象中淨係食過1次有師博係面前即煮既tappanyaki 今次算係第2次!🤭我覺得呢間性價比極高!😍今次我試dinner 發現原來lunch($298/$498)仲抵!😳我同男友一致認為幾高質 推介!🤣👍🏻🥢Dinner Tappanyaki • 本 $588 pp. (4/5)有以下9道鐵板燒菜式 仲有前菜既汁煮鯖魚&沙律同飯後既魚湯🥗🍲超滿足😋(晚市另外仲有$788 set)▪️北海道帆立貝▪️大蝦▪️甘鯛▪️鹿兒島野崎和牛薄燒 ▪️薩摩赤雞 ▪️黑豚薄餅燒▪️炒飯▪️炒野菜▪️焦糖多士3款海鮮都好正又新鮮➡️🐚帆立貝厚身大粒 配菠菜忌廉汁💚! 🦐大蝦爽口彈牙 配蝦頭蝦膏 香口鮮味! 🐟最中意係甘鯛立鱗燒 係食過最好食既立鱗燒!😍魚鱗豎起脆卜卜 魚肉超滑又juicy 配上筍甜既甘筍魚湯醬🤤正! 再來3款肉類➡️🐮和牛薄燒捲入大量香蔥同炸蒜片🧄和牛輕輕一燒 入口即化 油脂爆發! 🐔燒雞雞皮香脆肉質嫩滑juicy 配蜜糖辣醬🍯好惹味! 🐷黑豚薄餅燒夠特別 薄餅脆身 包住生薑汁豚肉同洋蔥🧅
📍銅鑼灣𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢

黑豚薄餅燒
鹿兒島野崎和牛薄燒
鹿兒島野崎和牛薄燒

再來3款肉類➡

香菜炒飯同炒菜就一般冇咩特別~

甘口

最後係好期待既焦糖多士🤤🍞塗上牛油砂糖 煎到焦香又脆口 雪糕仲有開心果同柚子2款揀🍨開心果奶味較重💚而柚子香甜fresh🍊感覺配吐司更夾!

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍本命
銅鑼灣邊寧頓街13號2樓

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_銅鑼灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
  • 鹿兒島野崎和牛薄燒