2019-02-11 198 瀏覽
以前返工時食Lunch總會去Mikiki食,貪Mikiki選擇夠多嘛。我地全家都喜歡日式料理,而且遇啱定食8有新MENU多咗嘢食選擇,所以我地就決定會一會佢!出發前小妮子話要食鰻魚飯,到達後秒變心要食兒童CHAN。💗小JM’s Choice: 天婦羅蝦兒童餐份量不多,剛剛好,而且配搭適合小JM口味。當中最吸引小JM嘅莫過於係茶碗蒸,味道清香幼滑,比坊間嘅更少了一點鹽份,所以更能迎合小JM口味。小JM連爸爸嘅茶碗蒸都食埋💗Mama’s Choice: 海景丼我嘅海景丼有八種不同嘅材料,包括三文魚、希靈魚、熟蝦、北奇貝、蟹籽、蟹柳等… 一個價錢就食到八款食材,性價比唔錯喔~^^~呢個丼飯有我最愛嘅希靈魚喔!但稍微有點不足嘅係飯有點太硬。💗Dad’s Choice: 海膽海鮮丼爸爸嘅海膽海鮮丼就有五款食材,包括主打嘅 海膽、三文魚、希靈魚、北奇貝 及 凡立貝。海膽味道夠鮮味,入口順滑。另外,我地個丼可以加錢變SET,加10蚊有埋味噌湯及茶碗蒸加15蚊有齊味噌湯茶碗蒸同嘢飲

出發前小妮子話要食鰻魚飯,到達後秒變心要食兒童CHAN。

💗小JM’s Choice: 天婦羅蝦兒童餐

天婦羅蝦兒童餐

份量不多,剛剛好,而且配搭適合小JM口味。

小JM連爸爸嘅茶碗蒸都食埋

💗Mama’s Choice: 海景丼

海景丼

我嘅海景丼有八種不同嘅材料,包括三文魚、希靈魚、熟

呢個丼飯有我最愛嘅希靈魚喔!
但稍微有點不足嘅係飯有點太硬。

💗Dad’s Choice: 海膽海鮮丼

海膽海鮮丼

海膽味道夠鮮味,入口順滑。

另外,我地個丼可以加錢變SET,
加10蚊有埋味噌湯及茶碗蒸
加15蚊有齊味噌湯茶碗蒸同嘢飲