資訊:

第二次唻LAB EAT喇, 掛住呢度既環境, 服務, 仲有至愛的生蠔, 今次仲有新菜色添, 叫了餐前小食Tomato Mozzarella Salad ($98),好新鮮的蕃茄夾住軟稔稔的Mozzarella 芝士, 清香,之後已急不及待叫了生蠔($150), 由澳洲黎的Coffin Bay , Smoky Bay同Harbour, Harbour最Creamy, 三隻都好新鮮, 唔會腥喎, 由淡至濃味, 每隻都好回味呀!之後上香草焗田螺Black Truffle Escargot ($148), 好特別, 配埋黑松露响田螺上, 將不是太出味的田螺也份外香, 還有牛油味的薯蓉, 好法式的感受。主菜係有份量的香草羊鞍, 好大份並有切開, 樣子好名貴, 食落口, 出奇地完全唔會有羊羶喎, 連從不肯食羊的朋友, 也比我說服到試咗一舊, 她也說可接受添, 大廚真係烹調高手, 調味得非常出色呀!PASTA叫了Sea Urchin Black Truffle Spaghetti ($258),個海膽好新鮮, 夠甘香喎, 夾埋Creamy及有的黑松露味的意粉, 唔會太溜, 好均勻, 夠鮮甜。另一驚喜
Tomato Mozzarella Salad
3pcs Oyster
Black Truffle Escargot
香草羊鞍
另一驚喜, 係新穎的各款甜品, 上次唻都未有咁多選擇喎, 店員推介係唻自高級酒店的甜品師傅精心之作, 上枱果然好精彩, 分別有雜莓Mousse Cake ($88), 好fresh的Mix berries, 酸味味, 好醒胃; 另一款係心型, 裡面仲有夾心, 新鮮果肉醬。另有, 滿足曬不同女仔願望的彩色馬卡龍 ($75), 最鐘意係綠色的開心果, 好香的堅果香味, 不像出面只有甜味。上次我飲了白酒,
馬卡龍
雜莓Mousse Cake
今次見到呢度多咗好多手工啤, 當然要一試啦, 叫左三支, 有Big Wave Bay IPA ($98),White Pearl Ale ($98) , 以上兩隻都較淡味, 帶麥香味, 另一黑啤係Seven Stout ($98) ,對我唻講, 略苦呀,
還有我最愛的Hoegaarden Rosse ($68) ,不嬲都鐘意飲Hoegaarden較易入口, 點知飲完Rosse, 更沒法擋呀, 甜甜地, 更好味。
Hoegaarden Rose
相信我好快又要再來, 次次唻都有驚喜喎, 而且同朋友食飯飲野真係最適合不過。
題外話/補充資料: After 21:30 have 20% discount off
2016-04-28
香草羊鞍