2015-10-28 489 瀏覽
朋友係荃灣附近工作,路德圍附近都有好多嘢食...於是入左去呢間樓下冰室,見個名幾得意同埋係用我最愛嘅番茄做主角,所以揀左佢。2條友太肚餓於是都嗌左唔少嘢....見佢話招牌,緊係要試下啦!份量都唔少架@@"番茄湯唔會好酸,午餐肉仲要厚切,炒蛋都幾滑,雖然呢個組合係好多餐廳都有,但唔係間間都有水準,呢間算唔錯!雞脾大大隻好好味!!瑞士汁唔會太甜,不過食雞翼就有啲麻煩,因為佢全翼又大大隻,食嗰陣要小心,唔係就好易整到污糟晒架啦!一上枱就聞到好香!而且好足料...重點係啲意粉唔會好腍!酸甜味適中...一流!岩岩新鮮焗起,熱辣辣,見到啲芝士溶晒...賣相一流!啲薯角無炸到過左龍,仲食到啖啖薯蓉,係咸左少少,但非常可口唔知點解去親冰室叫杯紅豆冰好似係常識咁...食紅豆冰最怕咬落啲紅豆發現入面仲係硬芯,呢間冰室啲紅豆我覺得整得幾有水準,粒粒紅豆之餘仲要起晒沙,好好味,就係甜左少少啫大大份,食飽飽離開,下次會再黎!

2條友太肚餓於是都嗌左唔少嘢....

見佢話招牌,緊係要試下啦!

午餐肉番茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋

招牌瑞士雞脾

招牌瑞士雞翼

冰室炒意粉

芝士肉醬焗薯角

紅豆冰

大大份,食飽飽離開,下次會再黎!

2015-10-27
午餐肉番茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋