作為一個不折不扣嘅肉食控,有時食太多肉,都會想食返清淡少少🤭 前日去尖沙咀搵嘢食嗰陣,忽發其想想食齋,最後搵咗呢間望落比較新派少少嘅素食cafe,最後發覺我呢個肉食獸原來對素食都唔係咁抗拒😎第一次食素食cafe,唔知揀咩先好🤔 於是揀咗個自己都幾鍾意食嘅牛肝菌闊條麵。上到嚟好香菌味,因為除咗牛肝菌之外,仲有其他雜菌🤤 入面仲撈咗impossible素牛肉碎,食落真係好有真肉碎嘅口感!闊條麵煮得夠哂彈牙,幾好味,完全唔覺得自己食緊素食🤣一向鍾意食啲邪惡野嘅我緊係揀番個Pizza嚟食啦! 呢個50/50 pizza係指一半係margarita pizza,另外一半係自家製水牛芝士pizza😋 個批係薄批,外皮超級脆,而內裏就好軟熟!蕃茄嘅酸甜味好出,不但開胃,仲可以中和水牛芝士嘅膩👍🏻 呢杯拿鐵好大杯,面頭灑滿咗桂花碎,賣相好靚好精緻🤤 飲落有淡淡嘅桂花清香,味道唔算太甜,個人幾鍾意!而且又夠哂大杯,兩個人share都夠🤣除咗主食,呢到仲有唔少甜品可以食。我哋喺眾多甜品入邊揀咗比較特別嘅泰奶遇上豆腐花,呢個配搭好新鮮😬 一開頭驚佢個泰奶會超甜,點知又唔算好甜,原來配豆腐花個味道都夾到😋 豆

牛肝菌impossible肉碎闊條麵

50/50蕃茄自家製水牛芝士pizza

桂花烏龍拿鐵

泰奶遇上豆腐花
除咗主食,呢到仲有唔少甜品可以食。我哋喺眾多甜品入邊揀咗比較特別嘅泰奶遇上豆腐花,呢個配搭好新鮮😬 一開頭驚佢個泰奶會超甜,點知又唔算好甜,原來配豆腐花個味道都夾到😋 豆腐花上面仲有好多配料,有珍珠、寒天波波同埋小芋圓,真係一次過滿足晒你三個願望🤣 不過豆腐花再滑少少就更好味啦!

總括而言,呢間新派素食餐廳幾值得一試!嘢食食落口唔會覺得自己食緊齋咁,亦唔會令我呢個肉食獸覺得淡茂茂🤪 唔鍾意食素食,都可以試吓佢哋啲甜品,選擇多多,味道又唔錯👍🏻 不過店舖嘅座位就比較逼,張枱都唔係好夠放晒啲嘢食🤣

同你一齊搵更多好嘢食😋
牛肝菌impossible肉碎闊條麵