2020-12-12 1598 瀏覽
趁着假期,我哋嚟到 #南豐紗廠 走一圈📍 可能係weekday嘅關係,人流唔係太多、唔使人迫人,好好享受 #慢活 嘅生活。第一次嚟到呢度,感覺都幾特別,大部份店舖都係 #自家製 嘅品牌,而每一個樓層都有啲特色餐廳,行到攰攰地又可以坐低飲杯嘢☕️ 呢日我哋揀咗「The Big Things Kitchen」嚟個 early dinner。餐廳嘅裝修 表面睇嚟簡簡單單,不過每一個 #小擺設 都幾特別,搞到我掛住周圍影相,爭啲唔記得叫嘢食🤪 餐牌上嘅食物相都好吸引,搞到我樣樣都想試👉🏻👈🏻 不過一場嚟到,梗係要搵啲特別嘅食物,見門口大大個廣告牌推薦 #Impossible黯然銷魂飯,我估應該都唔差嘅... 一於試下佢,另外我就加咗杯 #士多啤梨奶昔 做餐飲😅 放假就比自己放縱吓啦嘛😉 講返個「Impossible黯然銷魂飯」,其實就係用 #素肉 做成嘅 #叉燒,配埋隻 #太陽蛋 同 #菜芯、再加個 #白飯 嘅 組盒,師傅仲 #好細心 配埋個 #秘製蔥油 比我,撈埋落啲白飯一齊食,零舍有 #風味🤤 #素叉燒 似係用啲 #滷水豆腐干 再夾埋啲特別嘅配方而成,味道都幾特別呀🤤 至於杯奶昔好重奶香味、

餐廳嘅裝修 表面睇嚟簡簡單單,不過每一個 #小擺設 都幾特別,搞到我掛住周圍影相,爭啲唔記得叫嘢食🤪 餐牌上嘅食物相都好吸引,搞到我樣樣都想試👉🏻👈🏻 不過一場嚟到,梗係要搵啲特別嘅食物,見門口大大個廣告牌推薦 #Impossible黯然銷魂飯,我估應該都唔差嘅... 一於試下佢,另外我就加咗杯 #士多啤梨奶昔 做餐飲😅 放假就比自己放縱吓啦嘛😉 講返個「Impossible黯然銷魂飯」,其實就係用 #素肉 做成嘅 #叉燒,配埋隻 #太陽蛋 同 #菜芯、再加個 #白飯 嘅 組盒,師傅仲 #好細心 配埋個 #秘製蔥油 比我,撈埋落啲白飯一齊食,零舍有 #風味🤤 #素叉燒 似係用啲 #滷水豆腐干 再夾埋啲特別嘅配方而成,味道都幾特別呀🤤 至於杯奶昔好重奶香味、口感幼滑,唔錯唔錯❤️

而我朋友叫嘅係 #石燒鯖魚 套餐,望落去單係顏色嘅配搭已經夠晒煞食,煎香嘅 #鯖魚,搭以 #烤南瓜、#羅勒醬意粉,夠飽肚之餘、又健康🥗

整體餐廳嘅服務都唔錯,食材又 #健康🍅 得閒嚟呢邊行吓食吓、扮吓 #文青,都係一個 #放鬆心情 嘅好選擇嚟㗎😉
2020-12-10
$176 (其他)