餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-05-12 50 瀏覽
✿✿新式創意點心✿✿📍龍點心 (觀塘)觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺點心種類唔算多,但每種點心既口味就好fashions (๑˃̵ᴗ˂̵)淨係燒賣已經有6款口味😋,亦有幾款撚手小菜、飽肚主食同甜品🍮晚市食全單八折😍❣️#一籠大滿足 💰$58一籠有六件點心😋▫️#筍尖蝦餃皇 較平凡 但啖啖肉▫️#酸菜魚鳯眼餃 裡面係豬肉餡 上面有一小片酸菜魚,有少少花椒味▫️#松露野菌晶瑩餃 個人都幾鐘意 黑松露味好突岀 ▫️#蟹粉菠菜香蝦餃 上面有三文魚籽 配蝦感覺都幾match▫️#糯米燒賣 好似糯米飯 變成左一口燒賣🤣▫️#豌豆桃子 似壽桃包咁 裡面餡料的也好吃❣#龍蝦汁墨魚燒賣💰$42一咬開好多龍蝦汁必岀嚟😝其實就好似食墨魚丸咁 口感幾彈牙❣#馬拉小籠包💰$36皮厚薄適中 裡面亦有好多湯汁❣#口水汁龍脷魚腸粉(辣)💰$42令我驚喜食物之一(๑・̑◡・̑๑)用口水雞個汁變左做腸粉而腸粉裡面就包住龍脷魚 😋啖啖魚 口感好滑溜又岀奇地幾有新鮮感 ~當佢係川菜咁食都幾特別 ❣#黑金流沙包💰$32流沙包有少許流心 包外皮頗軟熟 不錯❣#肉鬆馬拉糕💰$32驚

✿✿新式創意點心✿✿

📍龍點心 (觀塘)
觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
點心種類唔算多,
但每種點心既口味就好fashions (๑˃̵ᴗ˂̵)
淨係燒賣已經有6款口味😋,
亦有幾款撚手小菜、飽肚主食同甜品🍮
晚市食全單八折😍

其實就好似食墨魚丸咁 口感幾彈牙

❣#馬拉小籠包💰$36
皮厚薄適中 裡面亦有好多湯汁

❣#口水汁龍脷魚腸粉(辣)💰$42
令我驚喜食物之一(๑・̑◡・̑๑)
用口水雞個汁變左做腸粉
而腸粉裡面就包住龍脷魚 😋
啖啖魚 口感好滑溜
又岀奇地幾有新鮮感 ~
當佢係川菜咁食都幾特別

❣#黑金流沙包💰$32
流沙包有少許流心 包外皮頗軟熟 不錯

❣#肉鬆馬拉糕💰$32
驚喜之選第二名
有驚喜個位係佢超多肉鬆( ͡° ͜ʖ ͡°)
馬拉糕口感亦很軟熟 好吃😋
肉鬆馬拉糕