| 𝟷𝟺 sᴏᴜᴛʜ ʟᴀɴᴇ自家製煙韌蕃薯班戟🍠出左新口味啦✨💗💗💗焦糖香梨無花果班戟💗💗💗呢度既環境好舒服 staff既服務都好好 可以喺嗰度坐足一個下晝💗價錢方面就偏貴 個人認為性價比唔算好高 不過夾唔中chill吓都係一個唔錯既選擇✨Caramelised Pear & Figs Pancake($138)先講賣相真係幾吸睛 擺盤好有心思 ❤️面頭既泡沫好特別 不過我食完都唔知係咩黎😂味道方面都唔錯既 有無花果同梨做餡都幾fresh 係好健康既味道 佢係用Grade A Maple Syrup所以都唔會太甜 但因為佢落左好多椰子片 令到梨同無花果既味道無咁出 好多時淨係食到椰子味 個人唔係太鍾意 如果少啲椰子片就好🥺不過班戟質感有加分 煙煙韌韌 係幾特別既texture 我幾鍾意💗成個pancake都偏清淡同健康 食完咁大份都唔會覺得好有負擔 我會為左個pancake encore 不過下次應該會試二隻味😂其實本身係想試香蕉花生醬嗰隻味 私心希望會再出返🥺ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.5/10Berry Bliss($62)呢杯其實係banana berry milkshake 用左oa
| 𝟷𝟺 sᴏᴜᴛʜ ʟᴀɴᴇ

自家製煙韌蕃薯班戟🍠出左新口味啦✨
💗💗💗焦糖香梨無花果班戟💗💗💗

先講賣相真係幾吸睛 擺盤好有心思 ❤️
面頭既泡沫好特別 不過我食完都唔知係咩黎😂

ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.5/10

Berry Bliss($62)

呢杯其實係banana berry milkshake 用左oatmilk做base 香蕉同藍莓味都好出 成件事好清新 好好飲😆❤️另外應該仲加左almond butter 不過就唔係好飲到

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10

📍 西環石塘咀南里14號地舖

#js_saiwan #js_hkisland #js_restaurant
#js_西環 #js_港島 #js_餐廳