2022-08-10 95 瀏覽
打邊爐最開心就係睇住啲嘢食喺度滾上滾落,好似好開心咁,所以我真係好鍾意打爐!但打邊爐嘅地方好多時又熱又嘈又多人,如果坐得耐又覺得唔舒服...今次嚟到走輕奢風格嘅云手工云手工火鍋店,真係又靚又舒服!如果一班朋友嚟,想包房玩都得,部份房仲有卡拉OK添!呢間火鍋店唔係靠賣樣,食物都一樣咁吸引~佢嘅各款手工鍋底款款都咁正,但最後揀咗個火焰三椰雞鍋,因為貪佢夠浮誇!侍應會喺你面前用牛油炒熟啲雞件,然後再倒一個椰青一個椰皇落去~椰皇水量十足,倒極都唔完,十分真材實料!然後再加上湯同埋走,一點火,WOW!咁正嘅湯底,當然要喺開始打邊爐前試一下啦!未飲已經聞到椰子味勁香,啖湯亦好甜呢~呢個美國安格斯牛肉油花分佈好靚,唔喜歡太肥,鍾意多啲牛肉味嘅點呢個就啱晒~其實我本來想點牛心椗架,因為好少見,但另一半應該唔啱食...墨魚丸本身已經彈牙,手打嘅就更有咬口!一咬開就聞到好香嘅黑松露味,而且仲有粒粒墨魚肉,真材實料!呢個松茸雞肉餃超大一隻!咬開係滿滿嘅雞肉,同埋好香嘅松茸~餃子皮偏厚,但係好有咬口,感覺又有少少似魚皮餃嘅餃皮~因為三心兩意唔知要咩菜好,最後叫咗個雜菜拼盤~有啲蕃茄粟米,又有油麥草同白菜仔,全
今次嚟到走輕奢風格嘅云手工云手工火鍋店,真係又靚又舒服!
如果一班朋友嚟,想包房玩都得,部份房仲有卡拉OK添!

呢間火鍋店唔係靠賣樣,食物都一樣咁吸引~

火焰三椰雞鍋

椰皇水量十足,倒極都唔完,十分真材實料!
然後再加上湯同埋走,一點火,WOW!
咁正嘅湯底,當然要喺開始打邊爐前試一下啦!
未飲已經聞到椰子味勁香,啖湯亦好甜呢~

美國安格斯牛肉(中)

墨魚丸本身已經彈牙,手打嘅就更有咬口!
一咬開就聞到好香嘅黑松露味,而且仲有粒粒墨魚肉,真材實料!

手打黑松露墨魚丸(半份)

呢個松茸雞肉餃超大一隻!
咬開係滿滿嘅雞肉,同埋好香嘅松茸~
餃子皮偏厚,但係好有咬口,感覺又有少少似魚皮餃嘅餃皮~

松茸雞肉餃(一份)

因為三心兩意唔知要咩菜好,最後叫咗個雜菜拼盤~
有啲蕃茄粟米,又有油麥草同白菜仔,全部都好新鮮~
最驚喜竟然係連冰菜都有,因為本身冰菜比其他菜貴,但佢用嚟打邊爐嘅口感真係好特別~

雜菜拼盤

炸芋片比我想像中厚,因為屋企人打邊壚都會自己炸芋片,通常切到好薄好似薯片咁~
但呢度嘅芋片比較口,但係芋頭非常粉,一入口就化開~
加上略炸咗嘅外邊,稍稍落湯加熱吸收湯汁就好好味了~

炸芋片

芝士腸同芋絲係正常貨色,因為好想食所以叫咗,但覺得應該叫多啲丸試下更好!
不過芋絲吸收晒佢啲香甜嘅雞湯,食落真係好正~

芋絲

喺尖沙咀想舒舒服服同一班朋友食餐飯的話,真係可以考慮下嚟呢間~
以食材質素計,呢個價錢唔算貴,相信佢冬天一定好爆!
九宮格調味料
2022-08-08
美國安格斯牛肉(中)
手打黑松露墨魚丸(半份)
雜菜拼盤
炸芋片