2020-01-12 426 瀏覽
今晚去深水埗的素年,最初打算walk in,但坐車的時候看openrice突然發現晚市只接受預約,就即刻打去book位。去到餐廳,一問侍應,她說所有位都可以預訂,會有full booking的情況,所有才寫晚市只限預約。今晚唔爆,都見到有walk in客入座。晚市餐牌有10款菜色,我及女朋友就揀了日式咖哩吉列豬扒意大利飯及不可能漢堡包。這兩道菜有個共通點,吉列豬扒及漢堡都造得很似肉,尤其漢堡,咬入去有肉汁的感覺。漢堡包有薯條伴碟,這是蕃薯條,雖然不是新鮮出爐的熱辣辣,但都幾脆。咖哩意大利飯都整得幾好味,但入面有露筍,我就不太喜歡我係偏食的小朋友。飲品方面,其中一杯叫了青蘋果西芹羽衣甘藍燕麥奶,感覺幾清新,唔錯最後,加了個純素芝士蛋糕,味道就一般。另外,店舖內感覺有點迫,枱較細,枱同枱之間的距離都較窄。

咖哩意大利飯都整得幾好味,但入面有露筍,我就不太喜歡
我係偏食的小朋友。

最後,加了個純素芝士蛋糕,味道就一般。

另外,店舖內感覺有點迫,枱較細,枱同枱之間的距離都較窄。
青蘋果西芹羽衣甘藍燕麥奶
日式咖哩吉列豬扒意大利飯