2018-09-06 131 瀏覽
差不多九點先開完會收工,老細話不如一齊去食啲野,行到逸園樓下見26樓備長食日式串燒,兩條友就上咗去放鬆下;餐廳細細地但係幾好氣氛,有唔少放工人士係度食野吹水。餐館做緊十一周年promotion ,清酒同啤酒都有買一送一,不過老細今晚唔想飲酒,唯有下次先啦兩個人都唔太肚餓,簡單叫幾款野食,先黎一個冷蕃茄同雜錦天婦羅,冷蕃茄有芝麻味又酸酸地,好開胃;天婦羅即炸熱辣辣,粉漿好薄身,咬落去蝦同冬菇都好彈牙! 跟住幾個就好啱口味,一個係柚子芥末墨魚鬚,墨魚鬚彈牙不突止,柚子同芥末配合提升左鮮味。另一個呢度既signature 串燒荔枝豬肉卷,一甜一咸異常合拍,熱辣辣嘅薄身豬肉卷一咬落去D荔枝汁就泌晒出黎,好過癮;明太子雞翼 - 地道既明太子會用鹽同唐辛子醃製,所以預會辣辣地,下過呢度用返原味明太子釀入雞翼,明太子粒粒分明又塞爆成隻雞翼,夠惹味另外叫左溫泉蛋沙律,墨魚汁炒烏冬,燒白鱔同豚之大腸;墨魚汁炒烏冬唔會黏住一舊舊,食落條條烏冬都咁爽口,墨魚汁味好突出,有D驚喜;豚之大腸其實就係豬大腸,個陣騷味唔係人人鍾意,呢度個大腸保留到本身既獨有味道之餘,燒香左比較容易接受,平時唔多食大腸既我都覺得好O
差不多九點先開完會收工
,老細話不如一齊去食啲野

冷蕃茄同雜錦天婦羅

雜錦天婦羅

柚子芥末墨魚鬚  荔枝豬肉卷

明太子雞翼

另外叫左溫泉蛋沙律,墨魚汁炒烏冬,燒白鱔同豚之大腸;墨魚汁炒烏冬唔會黏住一舊舊,食落條條烏冬都咁爽口,墨魚汁味好突出,有D驚喜;豚之大腸其實就係豬大腸,個陣騷味唔係人人鍾意,呢度個大腸保留到本身既獨有味道之餘,燒香左比較容易接受,平時唔多食大腸既我都覺得好OK噃

溫泉蛋沙律

豚之大腸