2024-04-17 15 瀏覽
收工想食個快飯,來到德福food court,呢度好似聯合國,每個國家都有間代表餐廳咁睇落越男仔menu圖文並茂,肯定就是你C5.招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉($95)姐姐叫餐時有提我要拎辣椒,會惹味一點!因為係晚餐套餐,有另外送小食,因為已經要咗手撕雞,但係跟餐嘅小食都係手撕雞沙律/春卷結果就加咗少少錢,試多啲唔同口味。煙三文魚沙律(+15)越式炸春卷(+8)煙三文魚正正常常,但係沙律係用淡魚露做汁,口味非常越式!而且比較清新,唔會膩。越式炸春卷係Deep Fried,所以感覺油分較多,但內餡係粉絲同埋木耳絲,所以都不會太Heavy龍眼梳打冰(+26)跟餐半價飲品,建議加,會食得舒服好多,龍眼都算多,撈到五六粒!L2.窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯咁啱見到大家取餐時候都係嗌呢個黃薑飯,都嗌咗嚟試吓,牛肉醬汁好濃,黃薑飯香,雞蛋新鮮撈飯更好食。呢度普遍地方空間算大,枱面可以放幾道菜。#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔九龍灣店 #九龍灣美食

睇落越男仔menu圖文並茂,肯定就是你

C5.招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉($95)
招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉

姐姐叫餐時有提我要拎辣椒,會惹味一點!

結果就加咗少少錢,試多啲唔同口味。

招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉

煙三文魚沙律(+15)
越式炸春卷(+8)
煙三文魚沙律&越式炸春卷

越式炸春卷

龍眼梳打冰(+26)
龍眼梳打冰

L2.窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯
窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯

呢度普遍地方空間算大,枱面可以放幾道菜。

2024-04-08
煙三文魚沙律&越式炸春卷