2020-01-24 766 瀏覽
今日收工同朋友約好去尖沙咀行下 行完Donki 見到呢間裝修幾型格既餐廳 停左停睇睇佢個menu就決定今晚試一試呢間Espresso Alchemy😛朋友就揀左宇治抺茶鮮奶飲🍵我就叫左杯凍鮮奶朱古力 🍫🥛 朋友個杯宇治抹茶有個靚靚既拉花 超吸睛 👀入口好滑 有濃郁抹茶香🥰帶一點甘香 但完全唔會澀同唔會死甜👍🏻而我個杯凍鮮奶朱古力 好夠凍 但唔會凍到脾😌只係岩岩好令收工就黎訓著😪既我醒醒神🤩真係濃郁超濃郁 好超級無敵咁朱古力 好好飲 飲返啖令我完全ready迎接黎緊叫左個幾尾嘢🤤雖然主食方面既選擇唔算多 但款款都幾特別 好吸引眼球 凈係Pasta我地都忍唔住一人叫返一碟交換share🤣Order左個蟹肉味噌扁麵🦀香煎虎蝦配盧荀辣蕃茄汁意粉 蟹肉味噌扁麵🦀 扁麵係闊條彈牙 好似自家手工闊麫咁 食落好有口感 麵條上面仲沾好多濃郁既味噌醬汁 味噌醬帶點咸香同淡淡既芝士味 完全唔同平時一啲餐廳落既好鹹味噌咁 食落好滋味 我地兩個 一叉叉咁好快掃曬呢兜扁麵😋香煎虎蝦配盧荀辣蕃茄汁意粉🍝 有三隻大大隻爽口彈牙既虎蝦 意粉軟硬適中 盧荀幼嫩 火侯剛好 條條意粉都掛滿辣蕃茄汁醬汁 食落開胃 惹味 香茅奶

宇治抺茶鮮奶

凍鮮奶朱古力

蟹肉味噌扁麵

香煎虎蝦配盧荀辣蕃茄汁意粉

香茅奶油汁煎魚🐟 香茅同奶油呢個配搭好小放埋一齊 食落好特別 魚煎得好香口 香茅令魚更加惹味 但同時保持到魚既原味 無加大量多餘既調味 可以食到魚既油香 食曬全條魚都唔會有個種平時奶油俾人個種膩滯既感覺

香茅奶油汁煎魚

雖然我地兩個都食左兩大兜既澱粉質 但女人食甜品係有第二個胃 所以我地好放肆咁 一早叫埋個比較特別既甜品後上 分別係 咖啡白朱古力西多士☕️🍫同意大利芝士餅
咖啡白朱古力多士

咖啡白朱古力西多士 好有驚喜 係由三片好薄既西多士搽上抺醬 多士麫邊香脆可口 一咬落塊多士就食到好香濃既咖啡味加上白朱古力既微甜 夾到岩岩好 兩種配合起黎好惹味 打破左朋友對白朱古力既甜品總係伏既壞印象 出色

意大利芝士餅
Tiramisu 入口好smooth 質感好creamy 間中仲有幾塊沾滿咖啡味既手指餅 味道好rich 為呢餐畫上完美既句號
2020-01-23
宇治抺茶鮮奶