餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2020-02-08 119 瀏覽
🔹瘋狂缽缽雞 $238(二人份)👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑缽缽雞有分2,4,6人份,湯底可以揀麻辣/藤椒,亦有分熱湯同溫湯我地揀左溫湯既麻辣,係少少辣多多麻既牛油底.二人份量有30串葷,30串素,大部份款式係2 串,有啲就有4串素類大約有菜心,粟米仔,秀珍菇,雞髀菇,本菇,蓮藕👍🏻, 鮮腐竹,勝瓜, 薯仔👍🏻,青瓜,萵筍👍🏻,鮮淮山,西蘭花👍🏻, 豆乾等等.蓮藕好正好脆好索味, 係有少少薄萵筍脆得來有啲小清新脆到核爆嘅鮮淮山,但中間會有啲好似秋葵黏黏嘅質感大粒嘅菇建議早啲食, 放得太耐索太多味, 有少少咸.葷類有蝦,鵪鶉蛋👍🏻,豬肚, 雞軟骨,豬耳,雞腎牛展👍🏻,好厚嘅牛脷, 鳳爪筋👍🏻,雞翼尖, 鴨舌👍🏻, 黃喉豬耳外面腍到好似豬手咁牛展好香好淋,好重牛展味鳳爪筋夠晒爽脆雞軟骨就腍左少少😥.🔹瘋狂擔擔乾撈麵加肥腸 ($78連飲品,肥腸+$14)👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗有得自選辣度同麻度,揀左多麻少辣個麻辣味好正,帶少少咸味開頭覺得有啲乾有啲難撈,底度有啲紅油,配上青瓜絲同蔥,有少少似印尼撈嘅感覺最鍾意係啲花生夠晒脆😆個肥腸已經抆好屎,一啲都唔肥,重好香口㖭.🔹冰粉(另外
瘋狂呠呠雞
🔹瘋狂缽缽雞 $238(二人份)
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
我地揀左溫湯既麻辣,係少少辣多多麻既牛油底
蓮藕好正好脆好索味, 係有少少薄
萵筍脆得來有啲小清新
脆到核爆嘅鮮淮山,但中間會有啲好似秋葵黏黏嘅質感
大粒嘅菇建議早啲食, 放得太耐索太多味, 有少少咸

葷類有蝦,鵪鶉蛋👍🏻,豬肚, 雞軟骨,豬耳,雞腎
豬耳外面腍到好似豬手咁
牛展好香好淋,好重牛展味
鳳爪筋夠晒爽脆
雞軟骨就腍左少少😥

🔹瘋狂擔擔乾撈麵加肥腸 ($78連飲品,肥腸+$14)
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
瘋狂擔擔面配肥腸

有得自選辣度同麻度,揀左多麻少辣
個麻辣味好正,帶少少咸味
最鍾意係啲花生夠晒脆😆
個肥腸已經抆好屎,一啲都唔肥,重好香口㖭
🔹冰粉(另外$10)
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
冰粉

有山楂片, 炒花生,黑白芝麻,提子乾,同最重要既冰粉
只係10蚊,幾值得加
甜甜地,又有種冰涼爽感,啱晒食完辣之後解辣
2020-01-30
瘋狂呠呠雞