2024-01-23 252 瀏覽
走進了這家豚道樂,心諗搵到寶了喎!豚骨湯底香濃得嚟又唔係勁咸,啱啱好,真係攞到我心口👌。諗住有咩特別,見到有個特上日本芥末拉麵,起初以為芥末嗰陣嗆到喊,點知原來係啱啱好,豐富得滯!你話邪唔邪惡?麵條勁啱口味,既有咬頭又唔會太尾,講起叉燒啲肉,食落口隻肉香炸天,口感又滑又嫩,食完覺得啲肉滋味長存🍜。另外,鯛蜆白湯拉麵呢款限定,諗住唔試又可惜喇,嗱,嘆一啖湯,嗰個鮮噏,完全係流晒出嚟,蜆味同魚味嘅結合簡直就係完美!🤤 加上個辣醬,香味撲鼻,後勁始終留喺喉嚨,麻麻哋嘅,正!溏心蛋我就略覺得可惜咗少少,啱啱嗰橙色流心仲可以再加把勁。食完今餐,由心入肚嘅舒服,全身都暖笠笠。呢間鋪下次又係租約嘅問題,真係捨唔得㗎🥺。香港咁多拉麵競爭,豚道樂算係有佢嘅一片疆場,真心希望未來喺邊度都好,都可以再撞到佢嘅!🥢🍲👍😌