2022-09-25 350 瀏覽
餐廳位於尖沙咀金馬倫道,座位劃分卡座及吧枱兩部分,提供多款和牛及海鮮菜式,有選擇困難症人士可似我點選套餐😆🇯🇵二人前($1,688/ 2位)🥗刺身帆立貝野菜沙律配黑松露醬汁野菜沙律好新鮮,帆立貝厚切又大粒,份量仲唔少,配黑松露醬汁開胃又惹味😌🐟喜知次一夜干喜知次燒過後帶焦香,食落唔多骨又啖啖肉,唧上青檸汁及配蘿蔔蓉酸汁同食,味道清新帶酸😌🍲A5和牛壽喜燒壽喜燒湯底唔會好甜,味道啱港人口味;牛肉質素唔錯,即使浸耐咗至全熟亦唔會韌,配日本雞蛋同食,口感滑溜,另配菜如菇類及蒟蒻等亦吸收咗湯底精華,入味又惹味😋🥩A5和牛肉食者拼盤有牛舌、牛肩胛、西冷及三角腩共4款部位,店員建議先由油脂較少部位開始食。牛舌厚切又爽口,牛肩胛軟嫩帶油香,西冷肉味及油香兼備,三國腩則油份最豐富,入口即溶🤤另可配Wasabi、芝麻燒汁及岩鹽同食,味道各有特色😌🍚溫泉玉子御飯珍珠米配溫泉蛋、紫菜及芝麻,雖然配搭簡單,但好下飯,與燒肉同食亦都一流😌🍨自家制甜品日本水蜜桃爽口又鮮甜多汁,海鹽雪糕鹹甜並重,味道清新😌

🇯🇵二人前($1,688/ 2位)

🥗刺身帆立貝野菜沙律配黑松露醬汁

🐟喜知次一夜干

🍲A5和牛壽喜燒

🥩A5和牛肉食者

🍚溫泉玉子御飯

🍨自家制甜品
日本水蜜桃爽口又鮮甜多汁,海鹽雪糕鹹甜並重,味道清新😌
  • 肉食者