2024-04-16 15 瀏覽
零負評💯:知道今日朝早會去新蒲崗做嘢,早一日OpenRice search定有乜地方食個靚早餐,開始新的一天。見到呢間冰室竟然零負評,便鎖定目標。交通🚗:因為我係揸車去嘅,附近其實都有幾個商場/廣場,不用擔心架車唔知泊邊👍🏻👍🏻👍🏻(錶位常滿)門面及裝潢🪞:這冰室門面不太,雖然沒有華麗的裝潢,但係一間好地道嘅茶餐廳,老闆同阿姐都會同啲客人傾偈,常報以微笑,難怪聽到其中有個客講,佢每次新蒲崗一定會嚟呢間茶餐廳食嘢,呢啲就係香港茶餐廳嘅人情味!食物🍳:早餐也有很多選擇,我選了個早餐X:鹹牛肉滑蛋潛艇拼奄列,完全滿足到我想食鹹牛肉肉又可以食到奄列嘅心水早餐。呢個早餐set,還可以加$8轉特飲,當然要選茶餐廳必飲嘅紅豆冰啦!嘩!個早餐set一黎,真係嚇親我,竟然係咁大份㗎,而且咁大份只係$40,真係物超所值,性價比超高!對於女仔嚟講可能大份咗,但係男仔食應該有滿滿嘅滿足感。先講下個鹹牛肉潛艇,一切落去好有驚喜,個麵包竟然係烘熱咗㗎,脆卜卜,大愛!而且裏面嘅鹹牛肉炒蛋,係真係滑蛋嚟㗎,好好味呀!😍至於火腿奄列,個蛋都係好滑,唔係熟晒嚡熠熠,茶餐廳的食物就應該是這個質素啊!下次我嚟附近都一定會再e
零負評💯:

交通🚗:

門面及裝潢🪞:

食物🍳:

至於火腿奄列,個蛋都係好滑,唔係熟晒嚡熠熠,茶餐廳的食物就應該是這個質素啊!下次我嚟附近都一定會再encore👍🏻