2022-07-05 96 瀏覽
個個去九龍城都覺得要食泰國嘢,其實而家九龍城有地鐵之後都多咗好多特色嘅小店,今日就去到呢間台式餐廳,餐廳除咗有台式餐點同小食供應之外,仲提供一個放題套餐嘅選擇!二百幾蚊一個人就可以食到烤魚同雞煲豬手😮 好似幾抵,一於試吓佢~選擇雖然唔係太多 但其實我地都試唔曬🤣 一定要加飲品!而家出邊買台式飲品閑閑哋都幾十蚊喎,呢度竟然有得任飲~🤣餐廳人手雖然好少,但係招呼個阿姐都相當熱情,仲推介我哋一定要食啲乜,我哋落咗單 酸菜魚好快就送上啦~雖然係放題但係份量都幾大方,魚係成條上,酸菜份量都好多,所以個湯底夠晒酸味😋 仲有啲豆卜嗰啲可以索下汁,我哋都唔執輸叫多幾樣火鍋料,都係可以吸收湯底精華嘅~另外呢度係台式餐廳當然唔少得叫下啲小食~鹽酥雞係熱嘅 啱啱炸好 如果唔係怕熱氣嘅話我真係會encore🫢 另一個我覺得一定要食嘅就係阿等麵線,餐廳好有心咁提供埋一個好台式嘅辣椒醬,配料仲有啲豬腸,味道同喺台灣食嘅真係好相似呢😯食完條魚後同呀姐講想試埋雞,依個係走辣版既,走左辣都好香,食完依個都真係飽咗九成🤰但係再飽都有個甜品胃,絕對不能錯過嘅台式甜品:白色嗰啲係椰奶,紅豆煮得好淋甜度又啱啱好,呢個都係我嘅必

台式飲品

酸菜魚

火鍋料

另外呢度係台式餐廳當然唔少得叫下啲小食~

必食鹽酥雞

阿等麵線

雞煲

芋圓仙草

白色嗰啲係椰奶,紅豆煮得好淋甜度又啱啱好,呢個都係我嘅必食推介🙆🏻‍♀️
台式飲品
酸菜魚