2020-07-06 53 瀏覽
葵廣入面好多小食店,今次就braunch時段來食。行過呢家百味川,門面都幾光猛ok,所以就入去試下。我平時好少食酸菜魚,雖然聽人講就講得多,而且好多地方都有得食,今就終於有機會可以試下呢個新興起的食物~百味酸菜魚湯飯--呢個應該都是本店的招牌菜,一上菜碗湯好熱,我最愛熱辣辣的湯,所以入口都好好飲。既有酸菜味,也有鮮甜的魚味。唔會太咸,調味剛好,而且份量都好足,呢個湯配飯都是好o岩,食完真係好飽~百味鮮茄魚丸米線--好足料的湯底,因為有好濃的蕃茄味,米線吸曬d湯, 真係好正呢。魚丸魚片都好彈牙,唔腥,好食之選。口水雞翼--好開胃的小食,而且辣度ok,令人食完想再食的小吃,最後我地都叫多左一碟haha。

百味酸菜魚湯飯
百味鮮茄魚米線