剛剛復常,一早就預訂中上環西班牙私房晚餐,順便約了朋友放工在中上環行街。大約7點在右在港鐵上環站 E2 出口, 步行約2分鐘的西班牙私房菜,大廈入口在永和街,交通方便。預訂時服務員介紹了以下是比較合時及價錢合宜的西班牙菜。細細聲地播住西班牙歌,裝修懷舊,環境優美,配合得十分浪漫,真是可以交淡及談心的地方!ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ ɢᴀʀʟɪᴄ ᴄʀʏsᴛᴀʟ ʙʀᴇᴀᴅ面包好香脆,加上蕃茄蒜蓉醬,清新開胃,味道唔錯。Grilled cuttlefish with green alioli墨魚粒細細粒,爽口彈牙,旁邊特製了番茜蒜蓉醬,配合得口感滿足,香口惹味。Stuffed squid in black ink讓吊筒仔內裡是肉碎雜菌,食落非常飽滿,鮮墨汁上再點上醬油,味道更有層次!Garlic shrimp橄欖油炒蝦一上枱已經聞到蒜香味,橄欖蒜片蝦熱辣辣香口彈牙,個汁好入味要用麵包點一滴都唔捨得。Seafood Paella西班牙海鮮炒飯用了魚湯同蝦湯去煮,裡面落了好多蝦肉同墨魚粒,我食到停唔到口,十分滋味。TiramisuTiramisu 加上自製的雲呢拿雪糕,品嚐咗十分滿足,配合得天衣無縫,是我

ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ ɢᴀʀʟɪᴄ ᴄʀʏsᴛᴀʟ ʙʀᴇᴀᴅ
面包好香脆,加上蕃茄蒜蓉醬,清新開胃,味道唔錯。

Tiramisu
Tiramisu 加上自製的雲呢拿雪糕,品嚐咗十分滿足,配合得天衣無縫,是我的至愛。
Tiramisu
整體而言,這裡裝修懷舊,環境舒適浪漫,在上環地鐵站傍邊,交通便利,西班牙菜式用料新鮮,貨真價實,侍應服務周到, 我們约了不久的將來再次光顧。
2023-04-13