2023-05-24 378 瀏覽
經常午飯和同事一起過嚟食,定食大約都係$80~$110,食物分量足,新鮮,出餐速度快,適合得一小時的午飯時間段食用,本人最鍾意食刺身定食,100蚊真係抵到爛,講真而家100蚊到食到刺身仲要包埋醋飯,嗰一刻真係覺得好幸福,仲要新鮮,分量足,啲wasabi又唔會係嗰啲細細包,要自己慢慢唧出嚟個啲國內生產嘅嗰啲wasabi,$150內令人好滿意的日本餐廳,除咗呢間我真係暫時諗唔到有第二間,純粹個人意見,另外lunch冇加一,除咗刺身本身主菜之外,仲有配菜,嗰塊豆腐真係冇得頂,我覺得好適合減肥中嘅人士食,因為澱粉質少,同埋糖份鹽份在他們提供的食品中亦應該少見到,同區100蚊左右嘅餐廳又要抵食又要好味又要食得健康,食得放心,又唔會覺得自己奶咗嘢嘅餐廳,personally highly recommend this one 👍當初第一次聽同事建議幫襯,就係因為同區好難搵到相對比較健康啲嘅餐廳,幫襯咗第一次之後真係十分驚喜,已經幫襯咗好多次,因此忍唔住在好得閒的情況下就忍唔住寫咗呢一篇食評!
鱈魚定食和刺身定食
2023-05-23