2024-03-27 477 瀏覽
如果想睇戲又想食西餐,最近發現喺柴灣地鐵站附近,有一間以電影院為主題嘅西餐廳<薯仔屋電影餐廳>,餐廳位置就喺戲院隔離,非常方便,容易搵到。餐廳環境充滿懷舊電影院嘅氣氛,而且仲有兩部夾公仔機,同埋一個畀小朋友玩嘅小角落。令在場的小朋友食得開心之餘,亦玩得好開心。食物款式方面,以西餐為主,有不同嘅套餐,二人餐,兒童餐,飲品和甜品都應有盡有。價格方面,亦都非常親民抵食,人均消費都係百多元左右,絕對超值。<香煎美國穀飼西冷牛扒配舖天薯條>西冷牛扒用上明火加鐵板來上,可以一邊煮一邊食,而且餐廳仲供應咗蒜蓉牛油,令輕輕煎過嘅牛扒充滿非常濃厚嘅蒜蓉牛油香味,非常好食。<舖天薯條配豬肋骨半條>豬肋骨份量都好多好大份,足夠二人分享,而且豬肋骨咬落去肉多惹味。另外,薯條份量好多,上面有好多肉醬同埋芝士,半溶芝士入口仲有拉絲嘅感覺,非常好食。另外我哋仲加配咗咖啡特飲同朱古力特飲,同樣美味。整體來講,餐廳無論環境、食物質素、服務同衛生,都非常理想,而且價格仲非常抵食,值得再來,值得推薦。

<香煎美國穀飼西冷牛扒配舖天薯條>

<舖天薯條配豬肋骨半條>
另外我哋仲加配咗咖啡特飲同朱古力特飲,同樣美味。