2023-09-27 121 瀏覽
今日同朋友黎到荃灣搵朋友食好西,兩個大男人食野緊係要搵啲可以大大啖食又抵食嫁朋友帶左我黎呢間「樓下冰室」,價錢親民全部都大大份,仲要估唔到有咁多野食揀,睇menu都睇到流晒口水呀!聽講呢到出名招牌瑞士雞脾,一場黎到無可能唔試下成隻雞脾都上晒色,勁入味,而且比平時見到個啲雞脾大隻,唔知係咩雞黎嫁呢食落雞肉軟淋淋好入味,大大啖好正呀菠蘿油,真係好多年無食過,面頭勁脆卜卜,配上大塊牛油,好邪惡但又好好食!蒜蓉多士,烘到好脆身,面頭重蒜勁香口咖哩雞扒飯,咖哩汁夠杰身濃味,唔會好水咁,咖哩唔會太辣,撈飯食無得彈蕃茄米線,湯底勁香甜蕃茄味,米線煮得岩岩好食落好爽口彈牙好有咬口,酸酸甜甜差啲想連湯底都飲埋夏日炎炎再整多杯菠蘿冰,飲完成個口都feel到好清新,勁正

聽講呢到出名招牌瑞士雞脾,一場黎到無可能唔試下
食落雞肉軟淋淋好入味,大大啖好正呀

蒜蓉多士,烘到好脆身,面頭重蒜勁香口

夏日炎炎再整多杯菠蘿冰,飲完成個口都feel到好清新,勁正