2022-01-23 769 瀏覽
放假諗住出嚟大埔行吓街,咁就OpenRice度搵咗依間小店,見裝修食物都唔錯諗住過嚟試吓首先我係12點個時到嘅,間店冇乜人,裝修都簡約舒服呢間店就要scan code自行點餐,主要都係食日式西餐。圖片賣相都唔錯,今次我哋叫咗3個lunch set+1個小食:🌈套餐沙律+玄米茶沙律用咗椰菜絲,整體不過不失。但送嘅個杯茶就一啲味都冇,當食完野飲杯水都可以嘅。🌈蜆肉蟹棒明太子牛乳意粉(包沙律+玄米茶)$66一上枱都幾多蜆肉,而且個汁幾香蜆肉同埋明太子味,夠晒creamy,而且意粉軟硬度適中,份量都十分足夠!諗唔到食咩嘅推薦大家試!🌈日式黑椒忌廉雞肉滑蛋飯(包沙律+玄米茶)$68一上枱就俾佢嘅滑蛋深深吸引住,隻蛋炒得好靚!同埋嗰汁,Feel到用咗好多蘑菇同埋黑椒,所以濃郁得黎一啲都唔漏,個雞扒都係新鮮出,雖然唔係好大件,但都幾好食夠曬飽🌈焗芝士肉醬烤雞意粉(包沙律+玄米茶)$62一上台賣相都好吸引,用鐵板上所以個意粉食到最尾都keep住好熱。但係味道方面,肉醬嘅味道就略嫌普通同埋唔夠味。唔係幾知自己食緊啲乜嘢🤡芝士都落得幾重手,但又係冇乜芝士味🥺🌈芝士焗竹輪卷 $34一疊四件,竹輪裏面卷左芝士
首先我係12點個時到嘅,間店冇乜人,裝修都簡約舒服

🌈套餐沙律+玄米茶

🌈蜆肉蟹棒明太子牛乳意粉(包沙律+玄米茶)$66

🌈日式黑椒忌廉雞肉滑蛋飯(包沙律+玄米茶)$68

🌈焗芝士肉醬烤雞意粉(包沙律+玄米茶)$62

🌈芝士焗竹輪卷 $34
一疊四件,竹輪裏面卷左芝士,賣相係幾靚,但食落就係章魚小丸子嘅味。可試可唔試
蜆肉蟹棒明太子牛乳意粉
芝士焗竹輪卷