2020-05-04 1457 瀏覽
屋企人生日飯,唔想去太遠結果又要係yohomall搵食😛😛大少話唔食中餐又唔鋸扒,咁就試下澳門葡國菜啦😛呢間舖頭就唔算好大,但係夜晚食飯都好少要等位嘅,訂咗枱就唔駛等直接入去食啦😝餐前小食要咗個炸馬介休薯仔波同埋葡汁焗青口,炸馬介休球啱啱炸起,熱辣辣,外皮夠酥脆,入邊薯仔軟滑得來又夠馬介休味,大推!青口就一般般啦🙈主菜就要左一個焗鴨飯、一個意粉同埋一個葡國雞配蒜蓉包,焗鴨飯唔好睇佢細細份,其實都好飽㗎,味道就有啲似我哋中式嘅臘味飯,好香嘅鴨油滲哂入飯粒,一啖接一啖停唔到😋😋 另外兩個道比較遜色,可能係個鴨飯太好食😛另一個重頭戲就係煙燻豬手,侍應會成個盤連埋一個蓋係你面前做煙燻嘅過程,佢做緊嘅時候已經好香煙燻味傳出嚟,之後就可以開始食啦!豬手皮整得非常之脆,入邊亦都唔會太肥,脆皮連埋少少嘅肥膏再加埋豬手肉食得啱啱好啦見係食葡國菜,我哋都要咗兩個葡撻做甜品,可惜葡撻就真係麻麻哋啦🐒🐒我建議大家唔使特登叫嚟食🙈
屋企人生日飯,唔想去太遠結果又要係yohomall搵食😛😛

大少話唔食中餐又唔鋸扒,咁就試下澳門葡國菜啦😛

• 鵝肝焗鴨飯
  • 芝士馬介休球