2024-02-02 775 瀏覽
之前係尖沙魚食過火鍋放題店二鍋頭,放題除咗火鍋之外,仲可以任食雞、鴨、豬手煲,好抵食🤑今次再戰旺角分店,有🥩精選牛肉、嚴選安格斯牛、特級極上和牛3款放題套餐,仲可以加$88有羊腩煲放題,全部都係任食,唔怕你食到嘔最怕你唔食咁款🤣🤣趁住冬天可以嚟擦餐勁😎嚴選安格斯牛放題🥘羊腩煲羊腩份量超多👍🏻反而馬蹄、筍、枝竹佔少數。羊腩好入味,有肥啲同瘦啲嘅部位,部分連厚厚嘅皮,好軟滑幾正😋瘦嘅部份亦炆得夠腍。羊肉偏向冇乜騷味,係大家都會接受嘅味道。醬汁鹹淡適中,沾點腐乳醬更惹味😍🍲越式香濃牛肉鍋食完羊腩煲就轉火鍋,叫咗未見過嘅越式牛肉湯,見到湯底有好多配料,好似牛肉片、香葉、檸檬等,好有越南pho嘅感覺😛聞落好香香葉味,食落味道就唔算好出。其他湯底都有啲惹味嘅選擇,好似麻辣鴨血鍋、沙嗲鍋、養生鷓鴣鍋、冬蔭功鍋等。🥩美國牛胸腹、本地鮮滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封門柳呢個套餐包4款牛,封門柳貪佢肉味濃,肉質緊實,我自己就鍾意本地鮮滑牛,大大塊又厚身又滑😚口感幾好。另外都有唔少其他肉類選擇,連油鴨脾都有。🦐海鮮海鮮類都有花枝片、白鱔片、蝦、帆立貝等,我就叫咗水土魷、活海蜆、墨魚滑,魷魚好爽脆,海蜆新鮮無沙

嚴選安格斯牛放題
🥘羊腩煲

🍲越式香濃牛肉鍋

🥩美國牛胸腹、本地鮮滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封門柳

🦐海鮮
海鮮類都有花枝片、白鱔片、蝦、帆立貝等,我就叫咗水土魷、活海蜆、墨魚滑,魷魚好爽脆,海蜆新鮮無沙。

🍢火鍋配料
雪櫃放咗唔少蔬菜、丸、餃可以自己拎,都係啲大路款式。

🍨飲品、雪糕
有包裝飲品可以自己拎,甜品就有榴槤雪條、豆腐雪糕或tiramisu雪糕。雪糕味道偏清淡。

人均消費:$360
推介指數(10分為滿分):7.5分