招聘中
$18,000-$21,000
月薪 (面議)
$17,000-$21,000
月薪
更多筍工 (7)
餐廳: Harlan's
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
人大左就食唔到咁多野,所以更加開始注重質多過量,留意多左fine dining多過自助餐,見到呢排幾多人食呢間,我都貪高興黎試下😂 感覺有驚喜🤩 一入去就已經見到有落地玻璃既海景,樓底夠高,地方闊落,景觀開揚,夜晚黎食暗暗地咁真係浪漫又舒服😌 如果想chill chill地入下野仲可以坐outside, 有啲風出埋黎都幾正~ 野食方面用料高級,配搭同烹調方法都落左心思,同埋以呢個價錢食fine dining都幾抵👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)4 course - $888Gold Ostra Regal No.1 Oyster 🦪 (好味指數:😍😍😍😍🤩)上一枱已經見到蠔🦪下面墊左好多玫瑰🌹,感覺浪漫🥰 隻蠔🦪望落幾大隻,厚肉飽滿,味道濃厚鮮美,海水味🌊重所以會比較有鹹香,口感creamy綿滑,感覺唔錯~ 另外仲配左清爽香甜既西瓜雪葩🍉🍧,成個感覺幾refreshing~ 上面仲有少少菲達芝士🧀同埋有馬山椒,用個鹹味同麻味黎提鮮,感覺幾得意~Parma Ham, Melon 🥓🍈🦞 (好味指數:😍😍😍😍)Parma ham🥓配哈密瓜🍈呢個經典組合大家一啲都唔陌生~ 今次有新意同比較特

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

4 course - $888
Gold Ostra Regal No.1 Oyster

Parma Ham, Melon
Parma ham🥓配哈密瓜🍈呢個經典組合大家一啲都唔陌生~ 今次有新意同比較特別既地方係哈蜜瓜🍈嗰部分變左凍湯🍈🥣,幾清爽涼喉同消暑,有幾馥郁既果香同埋濃醇既甜味,更加清到Parma ham🥓既油膩感~ 個Parma ham🥓唔會一味死鹹,口感細緻,鹹鹹地又有甘香既餘韻~ 另外有一舊煮到啱啱好既龍蝦肉🦞,鮮甜彈牙,仲滴左幾滴清新既薄荷油🌱作為點睛之筆,味道更加特別~
Japanese Matsuba Crab

Japanese Matsuba Crab 🦀🐡🥚 (好味指數:😍😍😍😍😍)
首先個賣相好似個沙漏⏳咁已經機靚🤩 跟住個店員就教我地整碎個芝士脆片🧀連埋個海膽🐡撈落個蒸蛋🥚到,真係有鹹香又鮮味~ 另外個蛋🥚上面有海膽醬🐡,入面有超多梳松葉蟹蟹肉🦀😍,顏色鮮豔,質感軟嫩綿密,鮮甜無雪味~ 個蛋🥚落上湯🥣既比例啱啱好,唔會水汪汪,依然保持到嫩滑既口感又有蛋香🥚,整體口感creamy軟滑又有啲咬口,呢個堅好食😋
Iberico Pork Pluma

Iberico Pork Pluma 🐷🥬 (好味指數:😍😍😍😍)
西班牙🇪🇸既伊比利亞豬🐷的確係好食啲😜 廚師👨🏻‍🍳一早已經去左骨🦴,呢個係豬梅肉🐷,啖啖肉咁幾正🤤 用六十幾度慢煮,所以肉質鮮嫩細膩,豬味🐷濃郁juicy,有獨特既橡果🌰芳香~ 油脂唔算多但都肥瘦適中,入口有淡淡既油香,油潤甘香👍🏻 個自家製醬汁幾惹味同開胃🤤 配埋酸酸甜甜既菠蘿🍍就更加唔覺漏~ 另外仲配左少少腍甜既娃娃菜🥬~
A4 Waygu Striploin

A4 Waygu Striploin 🐮🍄⚫️🥔 (好味指數:😍😍😍😍😍)
今次既牛🐮係日本既A4和牛🐂~ 和牛🐮會肥美啲,所以多數sukiyaki會食到,食落一啲都唔會漏~ striploin 即係上腰肉、上等腰肉牛排🥩,將T bone去除菲力既部分同埋骨🦴就可以起到呢塊肉~ 小編叫左五成熟,煎得🔥啱啱好,入面仲有粉嫩既紅色,口感柔嫩juicy,脂肪紋路細緻,油香夠出,肉味香濃,入口即融,感覺滿足😌 另外配左個菇汁🍄同埋黑松露薯蓉⚫️🥔,個菇🍄既芳香更加吊到牛🐮既鮮味出黎,加埋惹味既黑松露⚫️就仲多層次😜
Pre-dessert

Pre-dessert 🟢🍋 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
跟住店員就上左個雪葩青檸梳打水,味道清新自然,酸酸地咁夠晒refreshing, 上面打到好似綿密既泡沫🫧咁,咁就有兩個層次既口感~ 呢杯特登用黎清一清味蕾先食甜品,係標準fine dining 既配置👍🏻
Brie Cheese Cake

Brie Cheese Cake 🧀🍰 (好味指數:😍😍😍😍)
最後甜品係一個黑松露蛋糕🍰,口感比較濕潤,厚實creamy, 有啲似New York cheesecake🧀🍰既質地,有清香濃郁既黑松露味⚫️,令人有錯覺好似食緊意粉🍝咁😂 芝士味🧀都出,唔會比黑松露味⚫️蓋過左,配埋芳香既雲呢拿醬味道更加香甜~ 另外仲有香脆既爆谷🍿同香醇既朱古力脆片🍫,口感更加豐富~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩