2022-08-23 639 瀏覽
同事住荃灣介紹食韓燒,今日臨時有機會可以去試下。所以無預約,就直接撞彩過去睇下有冇得walk-in ,好彩今日都算早過去,有位食(當然係預先book左會比較好嘅)同事上次食set已經覺得好好,又推薦炸雞,我今日都照辦叫左個SET E,再加左半隻香蔥炸雞,一隻醬油蟹。餐湯揀咗大醬湯,唔咸好鮮,多料,夠我哋兩個人每人兩碗。無論係牛肉定係五花腩肉質都好好,新鮮有牛味,五花腩唔厚唔薄,但有咬口,點醬夾蒜用生菜包住食好正。不過無豬皮叫差左少少野,但發現老闆幫我哋燒五花腩嘅時候,將豬皮同肉剪開,變條狀豬皮,算係有得食啦配菜同小食都有成五六小碟,另外韓燒生菜唔洗問都係免費fill。醬油蟹係我必點,係我喺香港食過最肥嘅一隻,膏量就普通啦,但好好肉,味道都唔錯,無腥味,今日無人同我爭,一個人食咗一隻,而且仲免費跟左一大碗紫菜飯,俾我撈蟹膏食(食咗先醒起無影相)。全程我哋就掛住食,店員同老闆都好好,幫我哋燒肉,分湯俾我哋,我哋都無郁過手(可能係因為時間早,客比較少,所以照顧到,又或者係見我哋唔識)韓燒嚟講,算係好抵食,食到飽,炸雞食唔晒要打包走
同事住荃灣介紹食韓燒,今日臨時有機會可以去試下。

餐湯揀咗大醬湯,唔咸好鮮,多料,夠我哋兩個人每人兩碗。

食咗先醒起無影相)。

韓燒嚟講,算係好抵食,食到飽,炸雞食唔晒要打包走
香蔥炸雞(半隻)
2022-08-23
$440.5 (晚餐)
香蔥炸雞(半隻)
  • 炸雞
  • 醬油蟹