2024-04-24 62 瀏覽
今日係老母親生日,見佢咁鍾意食韓國嘢,就喺荃灣揀咗一間唔係開咗好耐嘅俾佢試吓。韓式炸雞:我哋叫咗原味炸雞同埋醬油炸雞。原味炸雞就正正常常,反而係個醬油炸雞有啲驚喜。醬油炸雞炸得比較嫩滑,而且比較入味。最好嘅係可以半隻半隻咁叫,咁就可以試多啲唔同嘅味道喇蛋捲:呢個係我哋今晚食咁多味餸入邊最好食嘅一個。入邊啲蛋黃汁勁Juicy,再加埋啲芝士簡直一流。韓式炒年糕:炒年糕炒得勁煙靭,入邊仲有啲椰菜同埋魚糕。辣得來勁過癮,好好味。芝士排骨:呢個唔止食得,仲玩得。要趁熱將啲芝士卷落個排骨度。一啖咬落去勁香芝士味。排骨都唔會話太乾。加上佢本身辣辣地好入味。by the way ,值得一提係店主服務好好,見我哋啲小菜食晒都主動幫我哋添加。我仲見到佢哋會幫客人燒埋啲嘢食添。

韓式炸雞

蛋捲:

韓式炒年糕:

芝士排骨:

服務態度非常好,食物非常新鮮,大量免費小食不停增加增加, 完全沒有趕客需要早收工,如果香港可以有更多這類型的餐廳對香港經濟一定會有幫助真正做到夜繽紛,老細不會因為已經超過十點催促埋單
2023-09-05 1016 瀏覽
係三坡坊個到 都幾難搵真韓國人開嘅 入面d侍應都識講廣東話有套餐亦有得散叫 一坐低就有好豐富嘅前菜烤鰻魚 ($時價)我個陣食好似大約$300幾蚊黎到有三大塊so surprise 😱仲要勁肥美 佢哋會專人幫我哋燒佢哋好清楚燒幾耐先熟 仲唔比我哋掂😂有個姐姐幫我哋燒開 比另一個男侍應反左d鰻魚即刻鬧佢😂話佢咁早反d肉就會散哂燒完真係好香好多油脂 入口即化🤤勁好食 雖然卡路里爆標🤣 但值得!烤五花肉 ($268)燒五花肉即刻遜色左😂 有4塊仲配咗啲蔬菜 食晒啲鰻魚已經好飽五花肉脂肪比肉多 如果鍾意食燒脂肪就會覺得好正我就prefer多番少少瘦肉😂炸醬麵 ($68)純粹嗰刻好想食炸醬麵 不過麻麻哋印象中炸醬麵好似唔係咁嘅味同埋個面係類似烏冬咁 個醬都好一般可以唔使叫😌整體嚟講 燒鰻魚必試啊!!!
係三坡坊個到 都幾難搵
真韓國人開嘅 入面d侍應都識講廣東話
有套餐亦有得散叫 一坐低就有好豐富嘅前菜

燒鰻魚

烤鰻魚 ($時價)
我個陣食好似大約$300幾蚊
黎到有三大塊so surprise 😱
仲要勁肥美 佢哋會專人幫我哋燒
佢哋好清楚燒幾耐先熟 仲唔比我哋掂😂
有個姐姐幫我哋燒開 比另一個男侍應反左d鰻魚
即刻鬧佢😂話佢咁早反d肉就會散哂
燒完真係好香好多油脂 入口即化🤤
勁好食 雖然卡路里爆標🤣 但值得!

燒五花腩

烤五花肉 ($268)
燒五花肉即刻遜色左😂 有4塊
仲配咗啲蔬菜 食晒啲鰻魚已經好飽
五花肉脂肪比肉多 如果鍾意食燒脂肪就會覺得好正
我就prefer多番少少瘦肉😂

炸醬麵

炸醬麵 ($68)
純粹嗰刻好想食炸醬麵 不過麻麻哋
印象中炸醬麵好似唔係咁嘅味
同埋個面係類似烏冬咁 個醬都好一般
可以唔使叫😌

整體嚟講 燒鰻魚必試啊!!!
燒鰻魚
2023-07-16 804 瀏覽
女兒一直想吃生醃,難得到荃灣試了醬油蟹,讓她大大滿足😋;韓式炸雞現炸得外酥內嫩也十分美味、配韓國啤酒超搭,另外炸醬麵則是不過不失,可惜兩人吃不下其他,下次還要再試烤肉!
醬油蟹
醬油蟹
2022-12-26 1339 瀏覽
一早卜左25/12 18:45 點知當日18:00睇 比餐廳取消左 致電去問 點知佢話取消左 餐廳滿座 咁我問我一早卜左 點解無位吾打返比個客 佢地話取消既吾會通知返個客 咁樣做生意都好 你係吾接客 就吾好開放比心卜台啦,重要態度勁差囉 聽電話個女人 重要好串話 吾會通知你取消左 我明大時大節係忙啲 會有甩漏 但人地一早卜左台 你地係無位 都好應該通知返人呀 如果吾係自己入黎睇 都吾知比你地取消左啦 對話中重要係咁兜 真心覺得你地可以再好啲囉 差評
2022-12-25
自從搬入荃灣後便不斷尋覓特色餐廳云云之中最吸引我回頭+寫食評的多數是:1️⃣靠口碑多過宣傳2️⃣價錢貼地性價比高3️⃣服務親民4️⃣重中之重係質素每次都keep到,每次都會講得出好食呢間真係全港頭3位我最愛嘅韓國餐廳韓國藉oppa老闆每天都坐陣,由前枱至後廚都會親力親為🆒其他所有同事都一樣好親切,有求必應好似我咁帶埋個囡過嚟食韓燒其實真係未必每間餐廳都入得然而呢間係我見過咁多間入面最令我觸動,又對小朋友好照顧周到🥺非常之包容有愛講番嘢食So far未食過有一款係伏每款都高質而且會全程幫手烤埋唔洗驚自己烤得過燶/唔夠熟(好似我咁有時烤到過火唔好食好灰)五花肉同牛勁好食多汁、醃料入味Highlight:配菜勁大方!對於我呢種鐘意食韓國前菜嘅人係勁加分!唔洗怕食得少少唔夠喉因為佢地會自動幫你加唔會令客人感到唔好意思泡菜湯都好好味睇Itaewon Class迷上咗泡菜豆腐湯去到邊都以呢個菜式為標準🤪做得好基本上其他都會唔錯🤣仲有一款都係出奇地好食嘅呢度嘅炸雞!一定要試!比起出面連鎖炸雞店呢度價錢非常合理+入口非常嫩滑而外層脆皮勁juicy🥰🥰🥰環境方面走地道路線唔係華麗打卡裝潢嗰類但對我嚟講仲好😌價錢抵啲有室
自從搬入荃灣後便不斷尋覓特色餐廳
云云之中最吸引我回頭+寫食評的多數是:
1️⃣靠口碑多過宣傳
2️⃣價錢貼地性價比高
3️⃣服務親民
4️⃣重中之重係質素每次都keep到,每次都會講得出好食

呢間真係全港頭3位我最愛嘅韓國餐廳

韓國藉oppa老闆每天都坐陣,由前枱至後廚都會親力親為🆒

其他所有同事都一樣好親切,有求必應
好似我咁帶埋個囡過嚟食韓燒其實真係未必每間餐廳都入得

講番嘢食
So far未食過有一款係伏
每款都高質
而且會全程幫手烤埋
五花肉同牛勁好食
多汁、醃料入味
Highlight:配菜勁大方!
對於我呢種鐘意食韓國前菜嘅人係勁加分!
唔洗怕食得少少唔夠喉

• 五花肉
  • 牛排骨
  • 炸雞
2022-09-19 1039 瀏覽
上星期五訂咗星期六嘅枱,星期六下午佢打咗一次(只有一次,又冇留言)俾我,係confirm booking嘅(我第一次訂𠵱間餐廳,之前一次都冇去過,完全冇留意佢電話號碼),但我當時講緊電話,又見係陌生電話打嚟,所以冇聽到。基本陌生電話我係唔會主動打返去,又唔見有留言,所以冇理會。點知,再睇返訂枱記錄就被餐廳取消咗。我先打去餐廳問。佢哋職員話打幾次電話俾我都冇聽都取消。我話吓?我來電記錄你哋都係打過一次俾我,咩叫打幾次?留言都冇個。個主管先講唔好意思,係佢哋冇做好…我想講,你哋忙唔係問題,打嚟冇人聽,可以留言可以限時間等人覆,過時唔覆先取消/連打兩次都冇人聽,咁人哋都會知要覆返你啊。只打一個電話嚟,唔聽就取消。唔係所有人都要等24小時on call等你電話㗎。我訂咁多次枱,confirm booking電話都聽過唔少,都冇試過咁…
2022-08-29 749 瀏覽
3個女人一個墟...今日3缺1既情況...天氣又唔太穩定...本身約左係TST食韓燒既我地臨時轉陣返黎荃灣食...Three Bro Chicken Pocha本人已經食過好幾次...今次就帶2個姊妹黎食...我地叫左個3人set...入面包左200g牛板腱,1pc調味牛排骨.250g烤五花同大醬湯~我地仲另外叫多左個芝士辣炒年糕同馬格利酒...是夜我地志在聚下吹下水咁食飯...所以叫既野食唔多...可能係平日既關係...當晚客人唔多...老闆都好樂於服務我地..幫我地燒D肉~仲教我地要點樣配搭泡菜同醬汁黎食~食左咁多次都keep到水準實在係好難得~!而且老闆們同員工又有禮貌!
2022-08-15
2022-08-23 639 瀏覽
同事住荃灣介紹食韓燒,今日臨時有機會可以去試下。所以無預約,就直接撞彩過去睇下有冇得walk-in ,好彩今日都算早過去,有位食(當然係預先book左會比較好嘅)同事上次食set已經覺得好好,又推薦炸雞,我今日都照辦叫左個SET E,再加左半隻香蔥炸雞,一隻醬油蟹。餐湯揀咗大醬湯,唔咸好鮮,多料,夠我哋兩個人每人兩碗。無論係牛肉定係五花腩肉質都好好,新鮮有牛味,五花腩唔厚唔薄,但有咬口,點醬夾蒜用生菜包住食好正。不過無豬皮叫差左少少野,但發現老闆幫我哋燒五花腩嘅時候,將豬皮同肉剪開,變條狀豬皮,算係有得食啦配菜同小食都有成五六小碟,另外韓燒生菜唔洗問都係免費fill。醬油蟹係我必點,係我喺香港食過最肥嘅一隻,膏量就普通啦,但好好肉,味道都唔錯,無腥味,今日無人同我爭,一個人食咗一隻,而且仲免費跟左一大碗紫菜飯,俾我撈蟹膏食(食咗先醒起無影相)。全程我哋就掛住食,店員同老闆都好好,幫我哋燒肉,分湯俾我哋,我哋都無郁過手(可能係因為時間早,客比較少,所以照顧到,又或者係見我哋唔識)韓燒嚟講,算係好抵食,食到飽,炸雞食唔晒要打包走
同事住荃灣介紹食韓燒,今日臨時有機會可以去試下。

餐湯揀咗大醬湯,唔咸好鮮,多料,夠我哋兩個人每人兩碗。

食咗先醒起無影相)。

韓燒嚟講,算係好抵食,食到飽,炸雞食唔晒要打包走
2022-08-23
$440.5 (晚餐)
  • 炸雞
  • 醬油蟹
  • SET  E
2022-08-22 394 瀏覽
睇過上網介紹話不得不試,所以就入黎荃灣試一試~首先要讚無論職員老細都好有禮,我地一早睇左想食咩,去到叫左醬油蟹(無得去旅行嘛)原味炸雞,醃醬辣味炸雞、同豆腐海鮮鍋~先係醬油蟹鮮味有膏,配佢嘅紫菜飯真係飯都食多左炸雞嫩滑,不過覺得原味真係無乜味~醃醬辣味個款就唔算辣~~如果有辣味但唔係醬嘅款就好最後海鮮鍋有驚喜好惹味!黎嘅食客都食得好開心,一路同老闆娘傾計一路食,佢地重會親自幫手燒肉添~有機會再黎睇下
睇過上網介紹話不得不試,
所以就入黎荃灣試一試~
首先要讚無論職員老細都好有禮,
我地一早睇左想食咩,
去到叫左醬油蟹(無得去旅行嘛

原味炸雞,醃醬辣味炸雞、同豆腐海鮮鍋~
先係醬油蟹鮮味有膏,
配佢嘅紫菜飯真係飯都食多左

炸雞嫩滑,不過覺得原味真係無乜味~
醃醬辣味個款就唔算辣~~
如果有辣味但唔係醬嘅款就好

最後海鮮鍋有驚喜
好惹味!
黎嘅食客都食得好開心,
一路同老闆娘傾計一路食,
佢地重會親自幫手燒肉添~
有機會再黎睇下
香港都有多食韓國菜嘅餐廳食韓國菜 可能大家都會諗起尖沙咀自己食過韓國街幾多間味道都好似差不多😗呢日去荃灣食飯朋友就推介左呢間韓國嘢位於三陂坊 比較偏僻啲正正喺大排檔隔離😳見咁啱有位就一於試吓由正宗韓國老闆主理見老闆一路同廚師用韓文溝通成件事好韓國🤣🇰🇷當日都見到幾多韓國人幫襯!呢度主打食韓國燒肉🥩聽講老闆仲會親自幫手燒亦有好多其他韓式料理😍香蔥炸雞(半隻)本身對個炸雞都冇乜期待感但係!好有驚喜!😳首先份量真係好足🤩半隻起碼有6-7件有雞鎚、雞翼、雞身位唔係啲碎濕濕雞骨位香蔥炸雞嘅調味唔會好重就係原味炸雞加醬油 面頭加蔥炸雞新鮮熱辣炸起咬落個皮好脆!炸漿唔會太厚🥹驚喜地裡面啲肉仲有肉汁一啲都唔乾 超嫩滑!!🤤真係好好食😻推介❣️醃醬辣味炸雞次次去食韓式炸雞必選嘅甜辣🌶半隻份量同樣都有6-7件!炸雞即使淋咗甜辣醬都依然保持咁香脆😍!甜辣味唔算辣 甜味就出啲不過食落好惹味!雞肉都係好Juicy🤤肉質嫩滑 一啲都唔嚡~對比起香蔥炸雞個人會鍾意呢款甜辣味泡菜煎餅泡菜煎餅又係好大份真係好似成個Pizza咁🍕煎到底面都微焦帶脆應該落咗唔少泡菜好濃泡菜味 酸辣味道薄薄地食落都唔錯😻海鮮嫩豆腐湯有冇人同我
香港都有多食韓國菜嘅餐廳

見咁啱有位就一於試吓

由正宗韓國老闆主理
見老闆一路同廚師用韓文溝通
成件事好韓國🤣🇰🇷
當日都見到幾多韓國人幫襯!

呢度主打食韓國燒肉🥩
聽講老闆仲會親自幫手燒
亦有好多其他韓式料理😍

香蔥炸雞

本身對個炸雞都冇乜期待感
但係!好有驚喜!😳

首先份量真係好足🤩
半隻起碼有6-7件
有雞鎚、雞翼、雞身位
唔係啲碎濕濕雞骨位

驚喜地裡面啲肉仲有肉汁
一啲都唔乾 超嫩滑!!🤤

真係好好食😻推介❣️

次次去食韓式炸雞必選嘅甜辣🌶
半隻份量同樣都有6-7件!

炸雞即使淋咗甜辣醬
都依然保持咁香脆😍!
甜辣味唔算辣 甜味就出啲
不過食落好惹味!

雞肉都係好Juicy🤤
肉質嫩滑 一啲都唔嚡~
對比起香蔥炸雞

好濃泡菜味 酸辣味道
薄薄地食落都唔錯😻

有冇人同我一樣食韓國菜
一定要叫個湯飲🤣it’s me🫡

估唔到個豆腐湯都落足料!
蝦、蜆、青口、翠玉瓜、豆腐、蛋
每一羹都係料!

個湯味道偏辣
不過熱辣辣飲落去又幾正!
配飯一流🍚

外表平平無奇嘅韓國菜
估唔到有返啲水準😳
超推介炸雞!其他韓式料理都唔錯
而且價錢唔算太貴同份量好足!
下次經過會encore🤩
香蔥炸雞
2021-12-01 1606 瀏覽
地點不算難搵,荃灣人必試,每一味餸都很有驚喜,冇得輸疫情下已有兩年沒有出國,這個讓我尋回韓國的味道,泡菜是在香港試過最好味的😍韓國煎餅超好味😋非常Juicy的炸雞,熱辣辣,勁好味味道剛剛好,飲完一碗再一碗冷面也做得相當出色總結,一定會再來
地點不算難搵,荃灣人必試,每一味餸都很有驚喜,冇得輸

韓國煎餅超好味😋

非常Juicy的炸雞,熱辣辣,勁好味

味道剛剛好,飲完一碗再一碗

冷面也做得相當出色

總結,一定會再來

2021-12-01 262 瀏覽
正宗韓國人餐廳,地點好容易搵,荃灣人必試😍星期六午餐不用等位兩年疫情沒有出國,這裏讓我尋回韓國的味道超棒的韓國煎餅炸雞冇得輸,非常Juicy,食到停不了口海鮮豆腐湯熱辣辣好有韓國風味一定會有下一次
正宗韓國人餐廳,地點好容易搵,荃灣人必試😍

星期六午餐不用等位

兩年疫情沒有出國,這裏讓我尋回韓國的味道

超棒的韓國煎餅

炸雞冇得輸,非常Juicy,食到停不了口

海鮮豆腐湯熱辣辣好有韓國風味

一定會有下一次
2021-11-14 974 瀏覽
好多韓國人幫襯,老細會落手幫客人燒肉。牛肋骨好好食,好林三個人$500食到好飽每台另外有六七碟免費前菜,部份前菜食完老細會另外再添加星期日中午時分去唔使book枱都有卡位坐大象湯都好好飲唔使另外點蔬菜,每份烤肉另外會有生菜,紅蘿蔔同青瓜食店環境清潔,每台另外有手套供應方便食炸雞唔會整污糟隻手不過建議晚飯時段book枱會好啲,因為就算平日夜晚都好多人,地點好容易搵,喺校長燒肉後面呢間餐廳一定要番食,食物好新鮮,性價比高
好多韓國人幫襯,老細會落手幫客人燒肉。
牛肋骨好好食,好林
三個人$500食到好飽
每台另外有六七碟免費前菜,部份前菜食完老細會另外再添加
星期日中午時分去唔使book枱都有卡位坐
大象湯都好好飲
唔使另外點蔬菜,每份烤肉另外會有生菜,紅蘿蔔同青瓜
食店環境清潔,每台另外有手套供應方便食炸雞唔會整污糟隻手
呢間餐廳一定要番食,食物好新鮮,性價比高

2021-11-14
2021-10-23 1007 瀏覽
有人話好想食生菜包五花肉,見《Three Bros》價錢親民,食物種類又多,即刻外賣3款主菜嚟下,款款都好鬼大盒,好味又抵食,下次可以再encore!🥢烤五花肉⭐️⭐️⭐️⭐️份量都算幾多,肉切得薄薄好容易食,烤得幾香又唔會太油,齋蘸大醬包菜已經好味🥢香蔥炸雞半隻⭐️⭐️⭐️⭐️炸漿香脆又唔會太厚,雞肉夠嫩滑,但最好味係底部醬汁同炸雞面嘅香蔥🥢海鮮蔥薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️薄餅好大塊而口感又超好,唔會太厚實或煙靭,材料夠豐富,最正係無切碎嘅長蔥,成個薄餅嘅靈魂所在二人共消費:$315

🥢烤五花肉⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢香蔥炸雞半隻⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢海鮮蔥薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$315
2021-10-15
20 分鐘 (外賣自取)