餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2023-05-31 580 瀏覽
今日約咗朋友食飯,月尾時候,朋友budet有限,唔想食咁貴,但又想食日本嘢,帶咗佢嚟呢間日本料理餐廳食,價錢親民又好味。我哋叫咗幾款壽司,一啲熱食,食到飽飽,都係人均不用$200。壽司點了炙燒三文魚腩壽司;蟹膏甜蝦壽司;三文魚壽司;北寄貝沙律壽司;蟹子壽司;香蔥吞拿魚腩蓉壽司。刺身全部都新鮮,三文魚壽司好抵食,只係$8 一件,三文魚肥美,蟹膏甜蝦鮮甜。另外點了牛油果軟殼蟹壽司卷,軟殼蟹脆卜卜,迷你size的的骰骰,一口一件。咖喱豬扒飯飯桶朋友點咗壽司都未夠,仲叫咖喱豬扒飯。咖喱甜甜地,好好味,吉列豬扒新鮮炸起脆卜卜,粉漿唔厚,豬扒都幾大塊,仲有一隻煎得靚靚嘅太陽蛋。牛肉蔬菜壽喜燒鍋牛肉份量都幾多,有滑滑豆腐蔬菜有黃芽白,秋葵,紅蘿蔔金菇同埋冬菇,仲有溫泉蛋,呢個鍋都幾滿足下,可以叫個白飯撈湯。

壽司點了炙燒三文魚腩壽司;蟹膏甜蝦壽司;三文魚壽司;北寄貝沙律壽司;蟹子壽司;香蔥吞拿魚腩蓉壽司刺身全部都新鮮,三文魚壽司好抵食,只係$8 一件,三文魚肥美,蟹膏甜蝦鮮甜。

咖喱豬扒飯

牛肉蔬菜壽喜燒鍋