2022-08-11 199 瀏覽
門面貌似普通燒味店,點知除咗燒味仲有手撕雞同埋豬手都出名,當中二人餐包好多嘢食,食到飽飽🤣炯記二人套餐鹽焗手撕雞🤌🏻份量真係好多好抵,手撕雞食得無味精,肉質滑溜,唔會太咸,唔怪得係呢到嘅招牌菜之一醬皇豬手 🤌🏻豬手好大隻好入味,一碟總共有六隻,豬皮好肥美而且滑溜,係補充骨膠原嘅時機😎麻辣雞腎 及 酸辣雲耳🤌🏻小食雲耳同雞腎都咁大份 ,雲耳有酸辣汁好爽口、好開胃,雞腎充滿麻辣香味,同樣刺激味蕾😛太子鵝油撈粗麵🤌🏻撈麵唔算太鹹,加配鵝油好香,變成手撕雞同豬手撈麵🤣🤣五穀麥芽特飲阿華田雪山🤌🏻套餐包埋飲品😎阿華田味好好濃,仲有五穀麥芽感覺好健康👍🏻🚩 炯記餐室 (美麗閣) (北角)北角英皇道376-380號美麗閣地舖#addifoodie #addifoodie北角#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫

炯記二人套餐
鹽焗手撕雞🤌🏻

鹽焗手撕雞

醬皇豬手 🤌🏻

麻辣雞腎 及 酸辣雲耳🤌🏻

太子鵝油撈粗麵🤌🏻
撈麵唔算太鹹,加配鵝油好香,變成手撕雞同豬手撈麵🤣🤣
太子鵝油撈麵

五穀麥芽特飲阿華田雪山🤌🏻
套餐包埋飲品😎阿華田味好好濃,仲有五穀麥芽感覺好健康👍🏻

🚩 炯記餐室 (美麗閣) (北角)
北角英皇道376-380號美麗閣地舖

#addifoodie #addifoodie北角