2021-11-13 121 瀏覽
今日慶祝完成新工作第一個項目,有人請食飯,黎到觀塘呢間韓式餐廳一入去服務、招待就好唔錯,唔洗等你叫人,佢地就會主動過黎協助你落單有人請,我又發揮唔客氣的本色,乜都叫下,一個餐又upgrade 野飲,又加下小食🤭結果兩個人叫左7個項目🤫燒鰻魚拌飯,鰻魚不過不失,裏面的泡菜味道口感唔錯,甜辣清爽,如果係石頭鍋飯,再熱辣辣啲就更好燒牛扒蕃茄烏冬,牛扒幾有咬口,加埋醬汁調和,味道唔錯,蕃茄湯底好開胃😋朋友好鍾意佢個甜辣酸蘿蔔,欣賞佢不單有酸味,仲有辣味,食完仲有啲甜味而我最鍾意就係碟炸雞,熱辣辣,外脆內軟,個甜辣醬又好味,作為跟餐加的小食,份量啱啱好雪糕焦糖咖啡杏仁咖啡,飲品味道正正常常,最大驚喜係仲會送塊餅乾比你,好sweet🥰提外話:每枱都會放枝消毒噴霧比你,幾體貼食完咁多野,估下幾錢...原來一共都只係$200, 唔怪得朋友揀呢間黎請食飯啦,真係堅抵總結:食價比高,食物質素又ok,可以再食👍🏻

泡菜鰻魚燒拌飯

香燒牛扒蕃茄湯烏冬

甜辣韓式炸雞

雪糕
凍岩鹽焦糖咖啡
焦糖咖啡
熱烤杏仁咖啡

提外話:每枱都會放枝消毒噴霧比你,幾體貼

食完咁多野,估下幾錢...

總結:食價比高,食物質素又ok,可以再食👍🏻
2021-11-13