2021-12-19 17 瀏覽
正所謂:返工為咗放假,難得約到四個人,就決定去朋友屋企打麻雀,不過互相廝殺之前,一於醫咗肚先。朋友住喺大角咀,餐廳應有盡有,不過天氣涼涼地想飲返碗肉骨茶,於是去咗麥金麥金開餐,發現佢下午茶Menu都幾抵食。🔸 南洋鮮油燒麵包 (半份)跟餐小食$16麵包外脆內軟,中間是香甜的鮮牛油和咖央,一口咬下又不會太甜,作為麵包控的本人喜歡。◽️ 香茅炸雞翼 (4隻) $48雞翼有肉地又炸到好香口,4隻唔夠分。◽️ 我知你啦薄餅 半份加3串串燒 $58睇落好豐富,有三串串燒、兩款咖喱配薄餅,串燒配咖喱夠哂惹味,加埋薄餅增加飽肚感。◽️ 一字骨肉骨茶 $48肉骨茶有個小小的火熱住,無咁快凍,味道濃郁,記得蘸點頭抽食埋啲一字骨,配珍珠飯,暖胃又飽肚。◽️ 蛋黃奶油雞扒轉黃薑飯 $53雞扒好嫩滑,蘸點咖喱食更惹味,而且黃薑粉好夠味。◽️ 椰香咖央多士 加半熟蛋 $26咖央醬味道有層次,入口有椰香;半熟蛋蛋味濃郁。◽️ 泰式鮮蝦金柚沙律 跟餐小食$36彈牙的鮮蝦、酸甜的金柚與濃味的洋蔥很夾,開胃之選。◽️ 秘製玻璃魷魚通菜 跟餐小食$24魷魚有咬口,通菜都新鮮。▪️ 芒果汁 跟餐$22;熱檸檬黑加侖子 跟餐$8;馬來西亞拉

南洋鮮油燒麵包 (半份)

🔸 南洋鮮油燒麵包 (半份)跟餐小食$16

香茅炸雞翼 (4隻)

◽️ 香茅炸雞翼 (4隻) $48
雞翼有肉地又炸到好香口,4隻唔夠分。

我知你啦薄餅 半份加3串串燒

◽️ 我知你啦薄餅 半份加3串串燒 $58

一字骨肉骨茶

◽️ 一字骨肉骨茶 $48

蛋黃奶油雞扒轉黃薑飯

◽️ 蛋黃奶油雞扒轉黃薑飯 $53
雞扒好嫩滑,蘸點咖喱食更惹味,而且黃薑粉好夠味。

◽️ 椰香咖央多士 加半熟蛋 $26
咖央醬味道有層次,入口有椰香;半熟蛋蛋味濃郁。

泰式鮮蝦金柚沙律

◽️ 泰式鮮蝦金柚沙律 跟餐小食$36
彈牙的鮮蝦、酸甜的金柚與濃味的洋蔥很夾,開胃之選。

秘製玻璃魷魚通菜

◽️ 秘製玻璃魷魚通菜 跟餐小食$24
魷魚有咬口,通菜都新鮮。

▪️ 芒果汁 跟餐$22;熱檸檬黑加侖子 跟餐$8;馬來西亞拉茶 跟餐$3;熱桔仔話梅水 跟餐$8
餐牌有好多款飲品選擇,熱的凍的都有,可以慢慢揀心水飲品,特別推介滿滿果味的芒果汁及馬來西亞拉茶茶香奶滑又不甜膩。