2020-09-09 46 瀏覽
今日約了朋友去旺角睇波鞋, 行到攰攰哋,朋友提議去食甜品, 我諗起太子有間甜品屋叫做芝麻開門, 之前去食過,我們去到跟之前一樣,環境及座位都很舒適,還有好多甜品種類選擇, 果然冇嚟錯。今次點了我至愛榴槤燉椰皇($59),滑滑蛋白,清香椰汁, 配上濃濃榴槤蓉, 食落胃口大開, 而且榴槤蓉是分開上, 亦可混和椰皇一齊食, 任君選擇, 我本人鍾意分開食老闆知我們喜歡食榴槤, 他推介24 D榴槤千層,老闆說這個千層榴槤是他們自己做,一層皮一層榴槤蓉, 皮上還加上一球榴槤蓉, 千層好皮薄, 超香濃24D榴槤味, 味道真的不錯,真心推介, 價錢仲超抵($55)點了芒果拿破崙 配奶茶雪糕($56)三層餅皮超鬆化 ,有香脆口感 ,加上香甜芒果同吉士醬,真的零舍醒胃,個人建議逐層食最佳, 因為餅皮太鬆化,用刀切會太易碎, 奶茶雪糕香滑,清新奶茶味,不會太甜,啱曬我口味

一層皮一層榴槤蓉, 皮上還加上一球榴槤蓉,
千層好皮薄, 超香濃24D榴槤味, 味道真的不錯,
真心推介, 價錢仲超抵($55)

點了芒果拿破崙 配奶茶雪糕($56)
, 奶茶雪糕香滑,清新奶茶味,不會太甜,啱曬我口味

• 榴槤燉椰皇
  • 榴槤千層