2024-04-09 160 瀏覽
之前病咗喉嚨痛…假期冇得北上食串燒,好彩香港都有好地方食!!今日過到嚟砲台山,就有間好嘢喇(之前食過佢其餘嘅分店,知道佢個品牌有保證),仲要好抵食!麻辣花甲粉:嘩!啲花甲多到呢!!麻麻辣辣嘅感覺好惹味!仲有娃娃菜、金菇…所以呢一兜嘢非常抵食!!蒜蓉燒茄子:老細必點!!呢間燒得比較juicy,完全唔會覺得乾,而且蒜蓉調味都好香口!!鹽燒海大蝦:燒得好靚~~個殼脆卜卜,入面又juicy~調味唔會太喊~wonderful!!厚燒牛舌心:我最鍾意食牛舌~尤其是牛舌心~非常之軟綿,燒得啱啱好~外脆內嫩~調味亦都恰當,一次過食咗兩件,食到停唔到口!仲有其他串燒~當然唔笑得墨魚丸、翠玉瓜、雞中翼、玉子燒、魷魚鬚……全部都燒得恰到好處!!嚟多個蒜蓉錫紙焗雜菇,就一切都啱啱好啦!!有唔同飲品供應,可以揀茶、果汁……連椰青水都有!!唔想飲啤酒、汽水,用佢嚟配串燒,都係一個唔錯嘅選擇!!

嚟多個蒜蓉錫紙焗雜菇,就一切都啱啱好啦!!

2024-04-08