2024-03-20 102 瀏覽
首先,啲豬扒煎得啱啱好,外皮微微焦香,裏面肉汁豐富,咬落去嘅時候,啲肉味道鮮美,肉質又嫩滑,真係煎得老師傅水準。而佢哋特製嘅避風塘醬料,味道正到爆炸!蒜香撲鼻,微微嘅辣,同埋啲豬扒嘅鮮味完美咁融合埋一齊,每一啖都有種想喊出嚟嘅滿足感。再講吓啲飯,煮得彈牙,啲米粒分明,吸滿咗啲醬汁,食落去又香又滑,係咁搭配豬扒,真係無得輸。個盤豬扒飯仲撒咗少少蔥花同辣椒碎,增添咗啲色彩同層次,食落去唔悶口,每一啖都有新鮮感。總結,呢度嘅避風塘豬扒飯絕對係值得一試。無論係豬扒質素、煮法定係醬料嘅獨特配方,都係頂級水平。下次有朋友問我邊度嘅豬扒飯好食,我一定會推介佢哋嚟試試呢個!食完之後,成個人都暖笠笠,真係食得開心!