2020-12-05 562 瀏覽
上網查過先知冒菜同麻辣燙兩野樣好相似,只係叫法吾同。!🧐當日去到坐低落左order,大概等左接近25分鐘左右先上到。Lunch time時段見到都有4、5個人排隊叫外賣。麻辣個辣度我自己寫左BB辣,我就覺得似譚仔五小辣。🙈正常份量既蒜蓉我覺得都偏多,係勁多蒜,成碗都勁重蒜味。lol食落第一啖會食到有少少麻辣味,但之後就吾多覺食到個麻味,得辣味。可能比個蒜味遮鬼左。火鍋寬粉我第一次聽,食落我覺得就係扁身既紅薯粉,不過係要逐條逐條咁咬。而牛筋四嚿入面有兩嚿偏硬、兩嚿軟腍。另外都有幾嚿指甲咁細既牛筋。我覺得不過不失咁。午餐肉會有少少散開,可能煮太耐會有少少爛。豬大腸乾淨,會有少少豬味。雞翼正正常常,肉質吾會散開。肥牛係正常肥牛。個唐生菜吸晒個麻辣湯,非常入味。豬皮有咬口吸曬辣湯同蒜香,超正,必試。黑豚肉最推薦,豬味濃郁,但食落可能會有少少少少乾。同埋個黑豚肉食落吾算熱辣辣,可能要浸住個湯浸多一陣。
上網查過先知冒菜同麻辣燙兩野樣好相似,只係叫法吾同。!🧐

Lunch time時段見到都有4、5個人排隊叫外賣。

麻辣個辣度我自己寫左BB辣,我就覺得似譚仔五小辣。🙈
可能比個蒜味遮鬼左。
冒菜 單人B餐

午餐肉會有少少散開,可能煮太耐會有少少爛。
豬大腸乾淨,會有少少豬味。
雞翼正正常常,肉質吾會散開。
肥牛係正常肥牛。
個唐生菜吸晒個麻辣湯,非常入味。
豬皮有咬口吸曬辣湯同蒜香,超正,必試。
黑豚肉最推薦,豬味濃郁,但食落可能會有少少少少乾。
同埋個黑豚肉食落吾算熱辣辣,可能要浸住個湯浸多一陣。

2020-12-01
冒菜 單人B餐