2020-05-10 1026 瀏覽
來到荃灣的悅來坊買野,順便食埋lunch,好耐無食過拉麵就揀左黎元札幌到食,午市套餐有幾十款選擇,除左拉麵亦有飯食,仲有好多不同小食添。入店前先量體溫,坐低後店員送上餐牌及熱茶,麥茶來的,一向好鍾意呢隻茶味。是日叫左午市自選三款套餐,要左雜錦拉麵,凍菠菜同可樂,個人貪佢呢款餐有野飲送,大熱天時飲汽水真係好正㗎。小食要左凍菠菜,考慮左好耐要蟹籽沙律好定菠菜好,最後決定後者,因為比較少叫算係試下新野。菠菜爽嫩,超多麻醬正啊~如果怕拉麵唔夠飽,呢個小食可以揀迷你咖喱飯,隔離枱位男仕就叫左咖喱飯啦,迷你都唔係真係好細咋喎。雜錦拉麵~就貪佢多料,一次過可以試幾款餸。溏心蛋雖然造型唔靚,但幾綿滑,甜甜地幾正。豬軟骨好入味,軟骨位都淋哂口感好正,叉燒普普通通半肥瘦囉,蟹棒亦無乜特別,三款食材中豬軟骨最好味,唔怪得有個推介公仔啦。湯底可以揀味噌,醬油同鹽,自己揀左醬油,甜甜鹹鹹味道有啲似壽喜鍋,個人覺得好對胃,差不多飲哂碗湯,不過因為飲左汽水真係飲唔落太多野咋。麵條係黃色拉麵,幾彈牙,無鹼水味唔錯呀。汽水除左可樂,仲有雪碧,忌廉,芬達等大眾口味,好似無左特別版了。咁多野食都唔使一百蚊,抵啦~
雜錦拉麵~就貪佢多料,一次過可以試幾款餸。
溏心蛋雖然造型唔靚,但幾綿滑,甜甜地幾正。
麵條係黃色拉麵,幾彈牙,無鹼水味唔錯呀。

咁多野食都唔使一百蚊,抵啦~
2020-05-07