2023-06-14 85 瀏覽
荃灣地鐵站附近新開張的日式餐廳,見附近啲餐廳食到悶悶哋就決定過嚟試試佢。餐廳位於富華中心二樓,地鐵站一出就係。新開張原因午市並未有太多食客,內部日式裝修乾淨企理,侍應嘅態度有禮快手。餐廳要用手機落單,方便易用。是日一個人坐四人檯,決定先試試佢午餐南蠻炸雞定食$58。落單後5-10分鐘出餐,速度可以。落單時可以選擇免費追加椰菜絲,多飯,少飯等等。今次就冇加到,侍應送餐時亦有提醒椰菜唔夠可以免費追加,就怕你食唔飽定食附有麵豉湯,茶碗蒸,漬物,白飯,胡麻醬,炸豬扒牆。真係幾豐富吓👍🏻👍🏻炸雞大大份,新鮮炸起熱辣辣,好正!但食到尾有機會會有少少濟嘅感覺。茶碗蒸入邊有嗚門卷同冬菇,底味有啲啲苦,可能係個高湯未較得好。麵豉湯正正常常白飯係珍珠米,煮得幾好。今次我係揀咗少飯,但好似都冇乜少到。定食嘅份量好足!但係細食嘅朋友就真係未必食得晒總括嚟講$58 食到呢個質素的確係超晒班,希望長做長有!

餐廳位於富華中心二樓,地鐵站一出就係。

餐廳要用手機落單,方便易用。

是日一個人坐四人檯,決定先試試佢午餐南蠻炸雞定食$58。

南蠻炸雞定食

麵豉湯正正常常

定食嘅份量好足!但係細食嘅朋友就真係未必食得晒

總括嚟講$58 食到呢個質素的確係超晒班,希望長做長有!

2023-06-12
南蠻炸雞定食