2020-12-28 1854 瀏覽
今日同朋友去完行街,之後想搵間餐廳坐低食返個下午茶。行過見到呢間茶餐廳客人又唔少,而且價錢又幾吸引。所以就同朋友坐低食返個下午茶。好幸運有張卡座坐,有自己既私人空間。座位與座位間有隔板,而且唔會太迫。睇完餐牌,好多野都好吸引,蕃茄通、瑞士雞脾、瑞士雞翼,好多唔同款式,十分滋味。我同朋友一人點了一份下午茶,仲加左$10配埋特飲,開心下。我點了一杯華田脆脆,係一杯凍華田再加好多華田脆脆粒係面,凍冰冰既華田好滋味,透心涼,上面的華田脆脆好好咬,脆卜卜,好正,口感跟味道都好好。另一杯是茶記經典既紅豆冰,香滑多豆,yummy yummy.我們仲叫多個小食。正呢個小食係麻辣脆雞粒,帶少少辣,但唔會超辣。外皮又脆卜卜,入面雞粒juicy,啖啖肉,一啖一粒超香口,超惹味。一份下午茶是吉列豬扒配薯角。呢度既下午茶份量都超大份。大大塊既吉列豬扒,塊豬扒仲大過隻手掌,炸到外皮金黃,但中間仍保持juicy,而且豬扒好腍身,好好味,啖啖肉。岩曬食肉獸。薯肉份量都唔少,熱辣辣。超豐盛。另一個下午茶點了瑞士雞脾配薯角。雞脾啖啖肉,而且超入味,超香濃滋味既瑞士汁,令每一啖雞脾都滲透左瑞士汁,又juicy又好味。呢度既

我同朋友一人點了一份下午茶,仲加左$10配埋特飲,開心下。
華田脆脆

紅豆冰

我們仲叫多個小食。正
麻辣脆雞粒

吉列豬扒配薯角

薯肉份量都唔少,熱辣辣。超豐盛。
瑞士雞脾配薯角

另一個下午茶點了瑞士雞脾配薯角。

雞脾啖啖肉,而且超入味,超香濃滋味既瑞士汁,令每一啖雞脾都滲透左瑞士汁,又juicy又好味。呢度既瑞士雞脾真係無得彈,又唔會好重味精,味道岩岩好,正。
呢個茶餐好豐富又好味。平平地質素又唔錯。
2020-12-22
紅豆冰