2023-12-08 375 瀏覽
🪴今晚見有時間🌱就順便過嚟買埋啲香草種子🌿事緣我之前同朋友分享我想自己種下野👩🏻‍🌾所以我早幾曰已經好曬種蔥嘅材料🎋蔥嘅種子、花盆、有機泥、鏟等等嘅材料👩🏻‍🌾預備假期開工嚕❤️點知原來佢都話想種下Basil噃🌱咁今晚就過嚟買種子順便食埋飯啦🥢📍呢間之前都黎過🤤餐廳好似寬敞闊落又坐舒服😌最好鍾意佢哋嘅砂煲老鼠粉👍正呀喂🥳🍲砂煲老鼠粉 🌈呢家天氣涼涼地🧣食番個原個人砂煲老鼠粉就啱曬🔥邊食邊暖笠笠嘅感覺超幸福呢🥳裡面🈶️好多材料架❤️最鍾意佢地入面嘅蝦乾🦐炸到甜甜地辣辣地🌶️超惹味喔 🥳🐣怡保芽菜雞+黃薑飯 🌈必點嘅怡保芽菜雞🐔雞肉超嫩滑🔥同淡淡黄姜味嘅黃薑飯就係最好匹配喇🍚識食梗係要$10轉埋雞髀啦🍗無得輸呀💯🍤泰式炸蝦餅 🌈泰式炸蝦餅係我最鍾意嘅小食之一🤤佢呢個炸蝦餅味道夠濃✅蝦餅內層充滿絞碎嘅新鮮蝦肉🦐咬落去彈牙又酥脆💯點埋酸酸甜甜嘅泰式醬汁😍好食到停唔到口呢🥳🥪椰香咖央多士 🌈食椰香咖央多士一個定要有+$4要埋邪惡嘅鮮牛油🧈多士烘到金黃色😍入口脆卜卜🤤𥚃面夾住嘅椰香味濃又香甜💯好正呀🥳☕️馬來西亞拉茶 🌈之前飲過佢地嘅馬來西亞拉茶已經好喜歡😻所以身為奶茶控就梗架係要飲番杯拉茶啦✅茶味濃又唔會

📍呢間之前都黎過🤤餐廳好似寬敞闊落又
坐舒服😌最好鍾意佢哋嘅砂煲老鼠粉👍正呀喂🥳

🍲砂煲老鼠粉

🐣怡保芽菜雞+黃薑飯

🍤泰式炸蝦餅

🥪椰香咖央多士

☕️馬來西亞拉茶

🌈之前飲過佢地嘅馬來西亞拉茶已經好喜歡😻所以身為奶茶控就梗架係要飲番杯拉茶啦✅茶味濃又唔會太甜🤤保持到水準👍

• 砂煲老鼠粉