呢排天氣開始凍,又到咗打邊爐食燒肉嘅季節啦,知道呢間新麻蒲好出名,一直都無去朝聖,今日一於叫埋個朋友一齊去試下啦😋咁多套餐對我呢啲有選擇困難嘅人嚟講真係一大困擾!正當我地煩惱緊選擇邊個set時,店員已經送上滿桌配菜,非常快手👍🏻當中我最喜歡呢個醃海草,酸酸地,非常開胃😋第一次嚟,梗係要試下人地嘅招牌菜,所以我地揀咗呢個有皇冠推薦嘅SS5套餐,一次過滿足又想打邊爐又想食燒肉兩個願望🤤飲品方面,揀咗果醋系列,分別係石榴同青葡萄。仲以為果醋加檸檬會非常酸,飲落其實似水果味梳打,解膩一流!隨餐附上一個部隊鍋,鍋底非常淺,好快就有得食!店員即場面前燒呢個牛肉壽司,壽司係一口份量,入口滿腔油香,燒過嘅牛亦非常香口!肉類方面,有霜降牛肉、護心肉同牛排骨,我同朋友都覺得霜降牛肉最好味😋雪花分佈平均,一半脂肪一半肉,雖然未到入口即溶,口感反而更好😋配菜方面,有一個韓式什錦拼盤,有蝦、芝士腸、菇......當中燒年糕好有驚喜,外脆內軟,特別👍🏻甜品方面,我地叫咗呢個紅豆豆粉雪花冰,層次豐富,頂層有煙韌嘅麻糬,下面放著紅豆蓉,底層嘅牛奶雪花冰佈滿豆粉,中間夾雜著麻糬、杏仁,口感非常豐富!

配菜

隨餐附上一個部隊鍋,鍋底非常淺,好快就有得食!
部隊鍋
店員即場面前燒呢個牛肉壽司壽司係一口份量,入口滿腔油香,燒過嘅牛亦非常香口!

爐邊蛋

紅豆豆粉雪花冰