最近ig都好多人去呢間Little Vegas,咁究竟係真係咁好食定點呢?我就去咗湊下熱鬧睇下佢有咩咁吸引!一入到其實係嘩一聲⋯  好靚! 地方其實唔大,都係兩個班房左右啦,但暗暗地,又有好多霓紅燈色彩繽紛咁,真係好有feel!而且佢有好多裝飾品,例如木造嘅賭大細版、唔同board game (但其實唔知係唔係真係可以玩)、牆上有仿書法九宮格毛筆字寫住嘅「錢唔係問題問題係冇錢」,成件事即刻好地道好有親切感~仲要每張檯上面都會有個糖果杯入面好多童年回憶⋯super lemon 乜100橡皮糖 阿華田豆等等~之後就去到最重要既部分------ 野食!我地先由小食前菜類介紹《野生牛肝菌忌廉湯》$58都值得叫既~ 個湯好濃菇味,味道好似嗰啲即沖松茸湯!(唔知大家有冇飲過)幾好飲的~《焗波特菇》$84$84其實有啲貴,但起碼佢都唔敷衍,芝士份量算係夠嘅,而且啲菇焗得好乾身~除咗芝士佢都釀咗啲罐頭菇落去咬落去菇外乾內濕潤綿軟,唔會出曬水溝淡陣味,芝士做到拉絲效果。《水牛城炸雞翼》 $78 我蠢左,應該叫個雞翼拼盤就可以試晒三款唔同雞翼。 Anyway 雞翼大大隻,個汁酸酸甜甜帶微辣,不過擺得耐左,

一入到其實係嘩一聲⋯  好靚!

仲要每張檯上面都會有個糖果杯

之後就去到最重要既部分------ 野食!
我地先由小食前菜類介紹
野生牛肝菌忌廉湯
《野生牛肝菌忌廉湯》$58
焗波特菇
《焗波特菇》$84

水牛城炸雞翼
《水牛城炸雞翼》 $78
我蠢左,應該叫個雞翼拼盤就可以試晒三款唔同雞翼。
Anyway 雞翼大大隻,個汁酸酸甜甜帶微辣,不過擺得耐左,個皮索左啲汁會有啲怪,煙煙韌韌咁,所以最好盡快食

到主菜啦!
《海鮮喇沙天使麵》$108
本來最有期望嘅一樣嘢,但偏偏最失望
因為我超鍾意喇沙,又超鍾意天使麵,諗住兩樣最愛嘅嘢拼埋一齊一定會好正,但喇沙個味道令我大失所望:完全唔似喇沙嘅味道,似甜沙嗲味,而且整體都係偏甜⋯怪怪的

雖然話係海鮮,但配料唔算豐富,但啲魷魚勝在完全唔韌。其他嗰啲豆卜蟹柳蝦就冇乜特別。好在份量都算夠~唔會太細碟,岩岩好呀
迷迭香煎羊架

《迷迭香煎羊架》$188
 啲羊架有樣好神奇嘅地方,就係 完 全 冇 羊 味😨
唔係冇羶咁簡單,係真係乜羊味都冇,即使食肥膏都得好薄弱嘅羶味。
不過肉質係唔錯嘅,幾嫰滑,唔鞋唔韌~
而終極大亮點就係啲薯角! 好鬆脆、好新鮮,每一口都脆卜卜~ 輕鬆清曬~

咁之後就講吓嘢飲啦
富士山下
《富士山下》$52
完全係一杯呃like嘅飲品!! 係幾靚嘅
用料係玉泉忌廉無誤
上面有球雲呢拿雪糕 不過都幾細杯下。
btw 後面就係我所講嘅木造賭大細板。

之後呢個先係真正嘅驚喜
祕密花園水果茶

《秘密花園水果茶》$68
最令人喜出望外就係呢個水果茶,上枱嗰陣嘩一聲,因為超級大杯!
重點係杯茶好清新解渴,有唔同鮮果(藍莓、士多啤梨、橙、火龍果、奇異果等等),亦有茶味,味道天然好好飲~
咁大杯兩個人share都得!

整體來講,環境咁有特色真係加晒分,食物質素都算唔錯,款式多,而且幾合大眾口味,定價又唔係好好貴,其實都值得一黎。
2018-06-21
野生牛肝菌忌廉湯