大間光猛o既中式餐室,地方闊落,見人推埋bb 車入o黎都仲得。餐廳以QR code 手機點餐的,佢細項比較多,跟飯定麵、跟乜o野餐飲、多唔多冰多奶,加配乜o野小食等等,自由度高,但也容易遺漏一個半個選項,不過慢慢地操作都唔難完成。我地o黎到o既時候o岩o岩搭正兩點,有下午茶餐牌,實在太好喇!一於試盡佢o既招牌菜,先來一客鴛鴦手撕雞撈麵($44 無加一),一次過有晒鹽焗同麻辣兩隻口味。d 雞幾嫩滑,鹽焗雞帶有沙薑粉o既味道,濃味香口;麻辣o個d 則呈微紅色,辣度幾高,風味唔錯。佢下面o既麵標榜住係鵝油撈麵,聽落好似好矜貴咁~ 麵質都算爽口,食落惹味得o黎,一d 都唔油膩。跟呢個餐會附一小兜雲耳作為開胃前菜,也是幾辣的。第二個餐則點o左銷魂腩叉飯($40),幾玩味o既名字。Menu 介紹佢係半肥瘦o既腩肉叉燒,實物見佢擁有一間間o既脂肪層,而最上方仲連帶一層皮,都幾特別。另一個朋友唔想食咁飽,想叫d 輕食,嗌o左個腩叉牛角包($39),裡面都係夾上一樣o既叉燒,不過淋上胡麻醬,配上鬆脆o既牛角包,相信又係另一種滋味。每個餐都可以追加小食,寫o左瑞士雞翼(2 隻,$16) 同埋特濃龍蝦湯($

鴛鴦手撕雞撈麵 ($44)
鵝油撈麵

銷魂腩叉飯 ($40)
銷魂腩叉飯

腩叉牛角包($39)
腩叉牛角包

每個餐都可以追加小食,寫o左瑞士雞翼(2 隻,$16) 同埋特濃龍蝦湯($38)。雞翼非常深色,有住甜甜o既醬汁,而龍蝦湯都比一般出面橙色o個d 深色,會飲到好濃郁蝦頭蝦膏o既味道!
瑞士雞翼 (2 隻,$16)
特濃龍蝦湯 ($38)

跟餐會附一個普通o既湯or 餐飲,但o個一個湯其實都唔差,帶點瓜同蘿蔔o既清甜,以頗重o既胡椒調味。其餘兩杯就試o左特色飲品,朋友試蕃石榴四季春烏龍茶(加$10),四季春好似最近好hit 咁。我自己就要o左杯玉桂咖啡(加$10),加o左玉桂粉,靈舍有咖啡店o既味道o架~
是日老火湯
玉桂咖啡、蕃石榴四季春烏龍茶(各加$10)
鴛鴦手撕雞撈麵 ($44)
鵝油撈麵
腩叉牛角包($39)
特濃龍蝦湯 ($38)
是日老火湯
玉桂咖啡、蕃石榴四季春烏龍茶(各加$10)